Home Katasztrófa 18 Valóban kell a kutyusnak kutyakozmetika? Válaszok és kutyakozmetikusok a 18. kerületben

Valóban kell a kutyusnak kutyakozmetika? Válaszok és kutyakozmetikusok a 18. kerületben

0
Valóban kell a kutyusnak kutyakozmetika? Válaszok és kutyakozmetikusok a 18. kerületben

Sokan luxusnak tartják a kutyakozmetikák rendszeres látogatását, vagy úgy gondolják, ezzel csak kínozzák kedvenceiket, holott ez egy szükséges dolog, mellyel ápoljuk és védjük őket.

Egy kutyakozmetika szolgáltatás alapja általában a szőrnyírás, bizonyos fajtáknál a trimmelés, fürdetés és szárítás. Emellett fülszőrszedés, fültisztítás, karomvágás és esetenként a bűzmirigy kinyomása is a feladataik közé tartozik, ha elvisszük oda a kedvenceinket.

Ha nem tudod, hogy a Te kutyusodnak van-e szüksége erre, akkor íme egy kisokos, hogy melyik fajtának szükséges, és miért elengedhetetlen, hogy látogassuk vele a kozmetikát.

A bolognese, havagnese, és az uszkár pl. igényli ezt a fajta törődést, rendszerességgel.

Más kutyafajták úgynevezett dupla szőrzettel rendelkeznek: a szőrük ugyan hosszú, de egy alapos aljszőrszedéssel és fürdetéssel megoldható a szőrhullás, így nyáron sem lesz túl melegük – ilyenek például a spiccek, colliek és német juhászkutyák. Gépi nyírással ez a szőrtípus sérül, a szerkezete megváltozik, ami azt eredményezheti, hogy foltosan vagy egyáltalán nem nő vissza.

hosszú szőrű kutyákat rendszeres, napi, heti fésüléssel lehet otthon csomómentesen tartani, de így is ajánlott bizonyos időközönként kozmetikába vinni. Professzionális kozmetikumokkal és alapos fésüléssel gondoskodunk arról, hogy mindig jól ápolt legyen. Ebbe a kategóriába tartozik például a tibeti terrier, briard és az afgán agár is.

Az úgynevezett „trimmelős kutyákat” fajtától függően kezeljük. Le lehet őket nyírni, de a szőrzetük megváltozik, előfordul, hogy ez végleges és többé már nem lesz trimmelhető, ezért nem ajánlott – ez leginkább a spánielekre, westie-kre és fox terrierekre jellemző.

Rövid szőrű kutyáknál általában a szőrhullás a legnagyobb probléma, de alapos aljszőrszedéssel és fürdetéssel ez könnyedén enyhíthető. Ide tartozik többek között a rövidszőrű magyar vizsla, a beagle és a mopsz is.*

Rendszeres kozmetikát igénylő kutyákat 6-8 hetente érdemes kutyakozmetikába vinni és szakértő kezekre bízni. Ezzel a gyakorisággal elérhetjük, hogy kedvencünk mindig jól ápolt legyen.

A 18. kerületi kutyakozmetika ajánlásaink:
Szent Bernát kutyakozmetika -Budapest, Kisfaludy utca 55/a.
Kiscsillag kutyakozmetika – Budapest, Sina Simon stny. 2.
Pacsi Kutya és Cica kozmetika – Kisfaludy u. 55a.
Sissy kutyakozmetika – Csokonai u.29.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here