Bryan Adams októberben újra Budapesten lép fel

0

 

Kitörő örömmel fogadták a rajongók a hírt, amely szerint idén újra élőben hallhatják Budapesten Bryan Adamset. A világhírű rocksztár ősszel érkezik a magyar fővárosba, október 14-én az MVM Dome-ban koncertezik, valószínűleg teltház előtt.

 

A magyar rajongók népes táborát erősíti Kiss Róbert, Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának képviselője is, aki elmondta, mindenképp ott akar lenni a koncerten, hiszen a kanadai születésű énekes zenéje meghatározó számára. Arra, hogy a magyar követők élőben hallják, Budapesten már korábban is volt mód, hiszen többször színpadra lépett a világhírű zenész a fővárosban.

Az egyik legnagyobb sikert 2007-ben aratta, amikor a Hősök terén mintegy 200.000
ember előtt koncertezett. 2012-ben a Papp László Sportarénában adott több mint két órás koncertet, de korábban nem csak Budapesten, hanem a debreceni Főnix Csarnokban is hatalmas ovációval fogadták a magyar rajongók. Kiss Róbert rajongásával tényleg nincs egyedül, hiszen Bryan Adamsnek mintegy 80 millió (!) lemeze fogyott el eddig, többször Golden Globe-díjra, sőt filmzenéi kapcsán Oscarra is jelölték, kétszer pedig Grammy-díjat is kiérdemelt. Csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán, a világ több mint 40 országában vezette az éppen aktuális slágerlistát.

Slágereit – például az (Everything I Do) I Do It for You-t – mindenki ismeri, azt azonban talán
kevesebben, hogy Bryan Adamsnek már a gyerekkora is igencsak kalandosra-utazósra sikerült – talán a későbbi rengeteg turné nehézségeit is ezért viseli könnyebben. Angol szülők gyermekeként

Kanadában látta meg a napvilágot 1959-ben, azonban szinte születését követően azonnal a család Máltára, a nagyszülőkhöz költözött. Itt sem maradtak sokáig, Portugáliába mentek, majd az európai kitérő után vissza Kanadába. A 15 éves Bryan már a középiskolában is zenélt, klubokban lépett fel, látszott, hogy hamarosan a zene és a koncertezés tölti ki az életét.

Az első albuma 1980-ban jelent meg, amely nemes egyszerűséggel a Bryan Adams nevet kapta, hamarosan aranylemez lett Kanadában. Második albuma még nagyobb sikert hozott, igaz, ezt már az Egyesült Államokban, New Yorkban készítették: amerikai platinalemez, ausztrál aranylemez lett, azaz Bryan az angol nyelvterületen hetek alatt tarolni kezdett. 1984-ben harmadik albuma már akkora sikert hozott, hogy azonnal a világhírű Billboard 200-as toplista első helyére ugrott.
Persze a zene sokak életét áthatja, még ha nem is az lesz a megélhetése vagy pláne nem lesz belőle rocksztár.

Kiss Róbert önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, ő sem csak pusztán rajongója
Bryan Adamsnek. Mint megtudtuk, Havanna tőszomszédságában nőtt fel, 30 évig a Margó Tivadar utcában lakott, barátaival rengeteg időt töltött együtt, a zene szeretete alapvetően kötötte össze a társaságot.

Mint köztudott, Bryan Adams rengeteget koncertezik, az évek alatt bejárta a világ szinte minden pontját Japántól Afrikán át Európa szinte minden nagyvárosáig, összesen hat kontinensen énekelt már. „Kicsiben” ugyanezt csinálja a szociális területen szakmai vezetőként dolgozó Kiss Róbert is, akinek egyik kedvelt időtöltése a karaoke, amit barátaival ma is szívesen űz – akik hallották, állítják, olyan énekhangja van, amely valóban a koncertszínpadra való. De mint Kiss Róbert elmondta, nem csak a zene, hanem a közösség is fontos számára: mindig is csapatjátékosként és segítőként tekintett önmagára, olyan emberként, aki tenni akar másokért.

 

mizu18.hu

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here