Személyi edzők a 18. kerületben – interjú Ganyu Veronika trainerrel

0

A koronavírus járvány behatárolta a lehetőségeinket, ami a sportolást illeti, azért mi igyekszünk körbejárni, hogy akár a szabadban, akár online milyen lehetőségek vannak arra, hogy megmozgassuk az izmainkat.

A 18. kerületben tevékenykedő Ganyu Veronika személyi edzővel készítettünk egy rövid interjút, melyben arról faggattuk, hogy milyen előnyei vannak annak, ha személyi edzővel kezdünk neki a testmozgásnak, továbbá, hogy mire kell odafigyelnünk, ha ezt választjuk, és mely lehetőségek adottak jelenleg, a pandémia időszakában.

Mit gondolsz személyi edzőként, mire kell odafigyelnünk a jelenlegi időszakban az egészségünk megőrzése érdekében?

A jelenlegi helyzet megnehezíti a sport lehetőségét, de semmiképp ne zárjuk ki az életünkből a mozgás örömét, hiszen az egészségünk védelme itt kezdődik! A rendszeres testmozgás és a tudatos táplálkozás most különösképpen elengedhetetlen. Fontos, hogy olyan mozgásformát válasszunk, ami boldogággal tölt el, és amit szívesen csinálunk – ebben rejlik a változás lehetősége! Szerencsére vannak olyan online felületek, ahova van mód csatlakozni, de Youtube videókat letöltve is el tudjuk végezni a napi mozgást, az adott gyakorlatokat. Ráadásul beköszöntött a tavasz is, úgyhogy a szabad levegőn is lehet sportolni!

Mik az előnyei annak, ha az ember személyi edzőhöz fordul?

A személyi edzés fontosságára mindenképp felhívnám a figyelmet, főként azok számára, akik még nem mozogtak, vagy már nagyon régen volt az életük része a rendszeres sport! A testépítés egy izgalmas választás lehet, rendszerezi az ember életét is, hiszen nagyon fontos a helyes edzéstechnika kivitelezése, a folyamatos odafigyelés és a fegyelmezettség a sérülések, mozgásszervi problémák kialakulásának elkerülése végett! Fascia (kötőszöveti trainerként) már máshogy látom a test építését, edzését. Az én szemléletem az, hogy a testünk nem arra van kitalálva, hogy hatalmas izmokat pakoljunk magunkra, hanem arra, hogy funkcionálisan tudjon működni. Ezért is fontos a fegyelmezett módon történő tudatos testmozgás, hozzáértő személy segítségével. A funkcionális működés alatt konkrétan azt értem, hogy a legfontosabb az, hogy minden mozgást gond nélkül el tudjunk végezni. Gondolok ez alatt a kerti munkákra, hogy le tudjunk hajolni mindenfajta fájdalom nélkül, vagy le tudjuk szedni a cseresznyét a fáról, fel tudjuk emelni az unokánkat stb… A mozgásrendszerünk egészsége nagyon fontos – ez egyfajta finomhangolás, ezért így is kell bánnunk vele!

Milyen szerepe lehet ebben a személyi edzőnek?

A személyi edző motiváló tényező lehet a vendég számára. Ezen felül barátság köttethet, és persze a példamutatással is jobban tudjuk késztetni a vendéget az adott cél eléréséhez! Én személy szerint is azon vagyok, hogy a hozzám járó vendégeknek segítsek megteremteni a testi és lelki egyensúlyt, és ezáltal az egészséges, boldog és kiegyensúlyozott életet. A jelenlegi helyzetben ezt különösen fontosnak tartom. Remélem, hogy mihamarabb meggyógyul a világ, újra élhetjük a megszokott életünket, és nem csak online tudom segíteni a vendégeimet, hanem személyesen is!

Ha szeretnétek további kérdéseket feltenni, vagy bejelentkezni tanácsadásra/személyi edzésre, akkor erre az e-mail címre írjatok:
[email protected]

mizu18.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here