Home Sport18 Kipróbáltuk a teqball-t a Bókay-kertben!

Kipróbáltuk a teqball-t a Bókay-kertben!

0
Kipróbáltuk a teqball-t a Bókay-kertben!

Manapság egyre többen szeretik a teqball-t űzni és nézni is, úgyhogy utánajártunk, hogy lehet-e a kerületben hódolni ennek az újonnan népszerűvé vált sportágnak. A Bókay-kertben találtunk is egy asztalt, ahol inkább átadtuk a terepet a fiatalságnak, és próbáltuk értelmezni, hogy mi történik a furcsán görbülő, szakszerűen fogalmazva, ívelt asztal körül.

A teqball a labdarúgás és a pingpong elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak. A térfeleket egy háló választja el, amely szilárd és ellenálló, így a labda visszapattan róla, lehetővé téve így a játékélményt folyamatosságát.

A játékosok, a karok és a kezek kivételével, a test bármely részével hozzáérhetnek a futball-labdához. Egyesben két játékos, párosban négy játékos játszhatja. A sport pontozási rendszer alapján működik, egyaránt űzhető beltéren és kültéren, beleértve a strand körülményeket, tehát a homoktalajt is.

A szabályok szerint a versenyzők legfeljebb három érintést alkalmazhatnak, mielőtt visszajuttatnák a labdát az ellenfél térfelére. A teqball tehát egy testi kontaktust mellőző sport, ami azt jelenti, hogy az ellenfél és asztal érintése sem engedélyezett a játék során.

Nekünk egyelőre még furcsa megszokni ezeket a szabályokat, de egyébként egész izgalmasnak tűnt nézni, ahogyan a fiatalok a Bókay-kertben versenyeznek. Ha van hozzá kedvetek, nézzetek ki ti is a teqball asztalhoz a hétvégén! 😊

 

 

mizu18.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here