21.2 C
Budapest
szerda, szeptember 27, 2023
HomeSport18Kiborultak a karanténtól az Australian Open-en a világ legjobb teniszezői

Kiborultak a karanténtól az Australian Open-en a világ legjobb teniszezői

A világelső Novak Djokovic szerint a teniszezők nem akarnak több karantént a tornák előtt.

A szerb játékos azután beszélt a játékosok problémáiról, hogy négy szettben legyőzte kedden a német Alexander Zverevet az Australian Open negyeddöntőjében. A Grand Slam-torna előtt minden külföldről érkezőnek kéthetes karanténba kellett vonulnia, amelynek során csak napi öt órára hagyhatta el a hotelszobáját, de 72 balszerencsés még ennyi időre sem, mivel olyan járattal jött Ausztráliába, amelyen koronavírus-fertőzött utazott.

Ez a helyzet nem normális, nem szoktunk hozzá. Az éljátékosok a legfittebbek, ez már sokszor bizonyosodott, de most Matteo Berrettini és Rafael Nadal hátproblémákkal küzd, Sascha Zverev és én hasfalsérüléssel bajlódunk, és Grigor Dimitrov sem egészséges, ez pedig a körülményekre vezethető vissza

– fejtette ki a melbourne-i Grand Slam-torna címvédője. „Válaszokat várunk a férfi tornákat szervező ATP-től, hogy Ausztrália után mi a terv a versenyekkel, mivel az előzetes karantén nem tesz jót a játékosoknak.”

A 17-szeres GS-bajnok Djokovic közölte, el tud képzelni egy helyszínen és egy borításon több tornát is, mivel a soron következő versenyekre a sokkal fertőzöttebb Európában és Észak-Amerikában kerül majd sor.

Véleményéhez csatlakozott a legyőzött Zverev is:

Nem tudunk most utazgatni a világban, ezért több tornát kéne egy helyszínen rendezni. Európában úgysem lehetnek nézők, úgyhogy teljesen mindegy, hol vannak a versenyek

– érvelt a német teniszező.

(index.hu)

Népszerű