Küzdünk azért, hogy jöjjön végre a jó idő és a nyár, úgyhogy fagylalt recepteket kezdtünk el nézegetni. Ezt például nagyon szeretjük! 🙂
Házi készítésű csokoládéfagylalt
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
4 ek porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg étcsokoládé
-
2.5 dl habtejszín
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
- A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
- Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradékfeldarabolt étcsokoládét.
- Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.