21.2 C
Budapest
szerda, szeptember 27, 2023
HomeEgészségügyMegkezdődik a szúnyogirtás Budapesten

Megkezdődik a szúnyogirtás Budapesten

A Budapest környéki vizekben megkezdődik a szúnyoglárvák elleni biológiai védekezés. A kivitelezést elsősorban kocsira rögzített, nagynyomású permetezővel végzik, azokra a vizes területekre, amelyeket nem lehet autóval megközelíteni, azokat gyalogosan megközelítve juttatják ki a biológiai készítményt.

A héten 150 hektárnyi budapesti és agglomerációs vízfelületre adagolják ki a lárvák ellen használt természetes anyagot – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az elmúlt napok esős időjárása kedvez a szúnyogoknak, a tavak és folyók mentén víz alá került számos olyan terület, amely ideális élőhelyet biztosít a szúnyoglárvák számára. Hűvös időben két-három hétig tart a szúnyoglárvák fejlődése, ennyi idő áll rendelkezésre a felmérésre és a kezelések elvégzésére. A szúnyoglárvák ellen használt biológiai készítmény a felhasznált dózisban semmilyen más élő szervezetre nincs hatással.

Eső után fontos, hogy az erkélyen és a ház körül is felszámoljuk a szúnyoglárvák fejlődésére alkalmas helyeket – figyelmeztetnek a szakemberek.

Mi is tehetünk azért, hogy a ház körül ne szaporodjanak el a vérszívók. Az alábbi plakát abban is segít, hogy hogyan.

 

18.kerulet.ittlakunk.hu

Népszerű