19.7 C
Budapest
csütörtök, szeptember 28, 2023
HomeÉpítészetA Tündérkert Étterem története Karády Katalinnal

A Tündérkert Étterem története Karády Katalinnal

Sétálás közben megálltunk a Tündérkert Étteremnél, és nosztalgiáztunk egy kicsit. Egyrészt várjuk az újranyitást, másrészt gondoltuk, megosztjuk veletek is az „Új Tündérkert” izgalmas, régi történetét.

A Tündérkert étterem megelőző élete során bizony egy hatalmas villa volt lakószobákkal, tágas belső terekkel, és nagy területű parkkal. Az épület, mely klasszicista jegyekkel bír, valamikor az 1980-as évek végén épülhetett. Tulajdonosa a XX. század legelején Hoffherr Albert királyi tanácsos, világhírű kispesti gyáros volt.

Ami viszont még inkább felkeltett érdeklődésünket az az, hogy bizonyos romantikus históriák szerint a villa a filmcsillag Karády Kataliné volt, és csak 1945 után került a Magyar Honvédség tulajdonába, hogy hadkiegészítő parancsnokságként működjön. Később itt volt a kerületi Művész Egyesület Képző-és Iparművészeti Alkotóműhelye.

Amennyiben ti tudtok még izgalmas mesékkel szolgálni a Tündérkert történeteiből, vagy van információtok a Karády Katalinos időkből, osszátok meg velünk! 😊

 

 

mizu18.hu

Népszerű