Home Szabadidő Szabadidős térkép a koronavírus idején – a 18. kerület számos parkja szerepel a kreatív térképen

Szabadidős térkép a koronavírus idején – a 18. kerület számos parkja szerepel a kreatív térképen

0
Szabadidős térkép a koronavírus idején – a 18. kerület számos parkja szerepel a kreatív térképen

A kerületi parkokat és sétálásra alkalmas helyeket is feltüntette a Budapest környéke oldal a szabadidős térképén. Helyet kapott rajta többek között a Halmi erdő, a Kapolcsi utcai erdő, vagy Bókay-kert is. 

A kijárási korlátozás idején nehéz megtalálni a megfelelő szabadidős tevékenyésgeket, pláne most, hogy a vírus egyre nagyob léptékben terjed. Mindennek ellenére fontos, hogy legyünk például szabad levegőn is. A énbudapestem.hu térképen mutatja meg, hol sétálhatsz egyet Budapesten a kijárási korlátozás alatt.

Egészségügyi séta

Az oldalon azt írják, annak érdekében, hogy el tudjuk kerülni a sűrűn látogatott vagy lezárt helyeket, megmutatják, hol tudsz z úgy egy egészségügyi sétát tenni, hogy közben betartod a távolságtartás járványügyi szabályait

Sportolási lehetőségek

Mint írják Budapesten számos természetvédelmi terült és rengeteg kevésbé használt zöldfelület található, ahol akár a tömegeket elkerülve is tudsz egyet sétálni vagy éppen sportolni.

Ide mehetsez a kijárási korlátozás idején is

Az énbudapestem.hu pont ezért gyűjtötte össze a város parkjait, irándulóhelyeit, védett és védelemre tervezett természetközeli területeit, mely során figyelembe vették a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is, ezért olyan helyszíneket ajánlanak, amit biztosan látogathatsz most is.

Térképen mutatjuk ezeket a területeket:

Ezeket a szabályokat viszont mindenképpen tartsd be!

Ha betegnek érzed magad, ne menj ki a közterekre, parkokba, hanem maradj otthon. Elsősorban a lakóhelyedhez közeli zöldfelületeket látogasd, ahova gyalog vagy biciklivel el tudsz jutni. Legyen az utazás maga is kikapcsolódás és környezetbarát!

Ne tömegesen használd a parkokat!

Ne tömegesen használd a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeled sokan vannak, inkább keress másik helyszínt! Kérünk, hogy viseld a maszkot séta és sport közben is. Tájékozódj, mielőtt elindulsz, gondoskodj az ivóvizedről és az élelmedről, a szemetedet pedig minden esetben vidd haza! Óvd a természeti értékeket és a közparkokat, ne térj le a gyalogutakról, ne parkolj rá a zöldre!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here