Home Közlekedés Végre! Négy megálló akadálymentesítése kezdődhet az 50-es villamos vonalán

Végre! Négy megálló akadálymentesítése kezdődhet az 50-es villamos vonalán

0
Végre! Négy megálló akadálymentesítése kezdődhet az 50-es villamos vonalán
Aláírta a vállalkozási szerződést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Alterra Zrt., így ősszel megkezdődhet a munka az 50-es villamos vonalán.

Lezárult a szerződéskötés folyamata, így ősszel kezdetét veheti a munka az 50-es villamos vonalán. A felújítás részeként négy megállót korszerűsít a Budapesti Közlekedési Központ, amely a következő lépése a teljes vonal akadálymentesítésének – az első a Határ úti végállomás felújítása volt. Az átalakításokat követően ezen a vonalon is az új CAF-villamosok közlekedhetnek, amelyek már megérkeztek Budapestre, ám az átadásig más vonalon járnak – jelezte a BKK.

A felújítás során a Colas Alterra Zrt. négy megálló – a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú peron), valamint a Szarvas csárda tér – peronjait és peronberendezéseit építi át. Elbontja a meglévő megállókat, majd korszerű peronokat épít új utasvárók és -tájékoztatók elhelyezésével. A megállóhelyek környezete is megújul: felújítják a csatlakozó út- és járdaszakaszokat, gyalogátkelőhelyeket, 39 darab új fát telepítenek és a zöldfelületet is rendezik.

A szerződéskötésnek köszönhetően elkezdődhet a tényleges munkák előkészítése, és a nyertes kivitelező várhatóan idén augusztusban átveszi a munkaterületet.

A projekt a fővárosi önkormányzat, valamint az Európai Unió finanszírozásával, a BKK beruházásában, tartalékkerettel együtt összesen bruttó 984,537 millió forintból valósul meg. A korszerűsítés előreláthatóan még idén év végéig elkészül – írta a BKK.

18.kerulet.ittlakunk.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here