Home Sport18 Újabb Fucsovics sikerek: Fucsovics döntő játszmában legyőzte Opelkát Rotterdamban

Újabb Fucsovics sikerek: Fucsovics döntő játszmában legyőzte Opelkát Rotterdamban

0
Újabb Fucsovics sikerek: Fucsovics döntő játszmában legyőzte Opelkát Rotterdamban

A Rotterdamban zajló, 2 millió dollár összdíjazású ATP 500-as tenisztorna első fordulójában Fucsovics Márton döntő szettben, 7:6 (7–2), 6:7 (4–7) 7:6 (7–4)-re legyőzte az amerikai Reilly Opelkát, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

Fucsovics nagy küzdelem után győzött

A legfrissebb világranglistán 59. helyen álló Fucsovics Márton meccse a 38. helyet elfoglaló amerikai Reilly Opelka ellen eredetileg este 9 órás kezdésre volt meghirdetve, de hogy végül csak másfél órával később léphetett pályára a magyar éljátékos, annak egyszerű oka volt. A korábbi világelső, kétszeres olimpiai és háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Andy Murray szetthátrányból fordítva győzött a szabadkártyával induló holland Robin Haase ellen két és fél órás csatában.

Fucsovicsék talán még izgalmasabb mérkőzést produkáltak, miután sorra kerültek.

Az első játszma elején előbb a 211 centi magasra nőtt Opelka érvényesítette első fogadóelőnyét, majd rögtön utána Fucsovics is, akinek a következő fogadójátékában is volt két újabb bréklabdája, de ezeket nem tudta kihasználni az amerikai szervagép ellen, ahogyan 5:5-nél sem. Végül az első játszma rövidítésben dőlt csak el. Ebben a műfajban az egyébként nagyon magabiztos első szervákkal operáló magyar fiú hamar elhúzott 3–0-ra, sőt később még egyszer elvette ellenfele adogatását, majd 6–2-nél érvényesítette az első játszmalabdáját, így 56 perc alatt 7:6-ra nyerte is a szettet.

(nemzetisport.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here