A sütőtökös, fűszeres latte a világ legnépszerűbb őszi kávéja, amit kár lenne kihagyni. Íme az elkészítési módja.
Hozzávalók 1 pohárhoz:
- 2 dl tej
- 1 adag erős kávé
- 1 evőkanál sütőtökpüré
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Főzz le egy adag kávét. Rakd egy kisebb lábosba a sütőtökpürét, keverd össze a tejjel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliával, és kis lángon kezdd melegíteni. Ha a massza homogén, tehát minden feloldódik, húzd le a tűzről. Még gyorsabb, ha a hozzávalókat mikróba teszed, és 35-40 másodperc alatt összemelegíted.
Várj pár percig, míg kicsit hűl, majd mixerrel krémesítsd. Öntsd egy dekoratív pohárba a sütőtökös-tejes keveréket, és csorgasd rá a kávét. A tetejére rakj habosított tejet vagy tejszínt, és megszórhatod még fahéjjal.
(kép forrása: Pinterest)