CUKKINIS-GOMBÁS FASÍRT ZABPEHELLYEL
ELKÉSZÍTÉS
- A cukkinit megmossuk és héjastul lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és állni hagyjuk kb. 20 percig. A gombát lereszeljük a reszelő durvább részén. A zsemlét tejbe áztatjuk.
- A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk, összekeverjük a gombával, majd hozzáadjuk a tojásokat, a kinyomkodott zsemlét, a zabpelyhet, az apróra reszelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemet és kaprot és egy csipetnyi borsot. Alaposan összedolgozzuk, majd nedves kézzel pogácsákat formázunk belőle.
- Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a pogácsákat, és közepes lángon világosbarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk, utána tálaljuk. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.
HOZZÁVALÓK
(mindmegette.hu)