Őszi receptek – 7. rész – CÉKLÁS-DIÓS KENYÉR

0

CÉKLÁS-DIÓS KENYÉR

ELKÉSZÍTÉS
  1. A céklát megpucoljuk és konyhai aprítóba tesszük. Pürésítjük, majd robotgép táljába tesszük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt és a vizet, majd 5 percig összedolgozzuk dagasztókar segítségével. Hozzáadjuk a darált diót és további 2 percig dagasztjuk.
  3. Olajozott tálba tesszük. Letakarjuk és legalább 1 órát kelni hagyjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Megformázzuk sütőpapírral bélelt tepsibe a kenyeret, a tetejét bevágjuk. 40 perc alatt ropogósra sütjük.
HOZZÁVALÓK
  • 1.5 bögre céklapüré
  • 3 bögre liszt
  • 2tk
  • 2tk olívaolaj
  • 1zacskó szárított élesztő
  • 1dl víz
  • 0.25 bögre darált dió 

(mindmegette.hu)