Így szavaztak az emberek a maszkviselés visszaállításáról

0

Szavazásra bocsátottuk a kérdést az ittlakunk.hu kerületi oldalain: támogatnák-e olvasóink, hogy újra kötelező legyen zárt térben a maszkviselés.

Nagyon szoros volt a közdelem, csupán 3 százalékkal többen mondták azt, hogy nem értenének egyet a kötelező maszkviselés esetleges bevezetésével.

Sokan szavaztak: összesen 7757 szavazatot adtak le a huszonhárom kerületben két nap alatt. Olvasóink 48 százaléka (3704 szavazat) egyetértene azzal, hogy újra viselni kelljen a maszkot zárt terekben. Szavazóink 51 százaléka (3926 szavazat) viszont elutasítja ezt. A szavazás nem reprezentatív!

A kérdést annak a hírnek az apropóján tettük fel olvasóinknak, hogy az MTA közleményben adta hírül, szerintük fontos lenne a járvány 4. hullámának megállítása érdekében, hogy a zárt terekben, rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön mindenki újra viseljen az orrot és szájat egyaránt eltakaró maszkot.

A kormányzat, illetve a főváros úgy tűnik, egyelőre nem szeretné bevezetni a maszkviselést, legalábbis nincs erre utaló jel.

18.kerulet.ittlakunk.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here