CÉKLÁS-DIÓS KENYÉR
ELKÉSZÍTÉS
- A céklát megpucoljuk és konyhai aprítóba tesszük. Pürésítjük, majd robotgép táljába tesszük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt és a vizet, majd 5 percig összedolgozzuk dagasztókar segítségével. Hozzáadjuk a darált diót és további 2 percig dagasztjuk.
- Olajozott tálba tesszük. Letakarjuk és legalább 1 órát kelni hagyjuk.
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Megformázzuk sütőpapírral bélelt tepsibe a kenyeret, a tetejét bevágjuk. 40 perc alatt ropogósra sütjük.
- 1.5 bögre céklapüré
- 3 bögre liszt
- 2tk só
- 2tk olívaolaj
- 1zacskó szárított élesztő
- 1dl víz
- 0.25 bögre darált dió
(mindmegette.hu)