10.5 C
Budapest
kedd, február 27, 2024
HomeMizu kutyásokNapi cuki: bemutatjuk a háziorvost, aki évek óta a kutyájával együtt rendel

Napi cuki: bemutatjuk a háziorvost, aki évek óta a kutyájával együtt rendel

Varga Károly házi gyermekorvos 7 éve a kutyájával együtt rendel. Eleinte több kritikát is kapott a nem mindennapi módszer miatt, de dr. Rex mára minden vizsgát teljesített, ami lehetővé teszi, hogy ott legyen gazdája mellett az egészségügyi intézményben. A négylábú most azonban ismét bajba keveredett, a 30 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát ugyanis valaki feltörte.

Varga Károly neve sokak számára csenghet ismerősen, ő ugyanis az a háziorvos, aki a kutyájával együtt rendel. Bár dr. Rexet imádják a gyerekek, a fajtatiszta német juhász jelenléte nem mindenkinek tetszett, 2016-ban az Index is írt arról, hogy az orvost valaki feljelentette.

Bemutatjuk a háziorvost, aki évek óta a kutyájával együtt rendel

Sok évvel ezelőtt komoly lelki problémáim voltak, akkor javasolták, hogy vegyek magam mellé kutyát. Mivel mindig is imádtam a Rex felügyelőt, az első perctől fogva biztos voltam benne, hogy ha nekem kutyám lesz, akkor csak és kizárólag német juhász lehet. 8 éve van mellettem, nem tudnám már nélküle elképzelni az életem, mindenhova velem jön, legyen szó utazásról vagy épp munkáról

– mesélte az Indexnek a házi gyermekorvos, akinek papírja is van arról, hogy a kutya lelkileg segíti a mindennapjait.

Elmondása szerint tévhit, hogy az ebek csak látássérülteknek, mozgássérülteknek segíthetnek.

A PÁNIKBETEGSÉGGEL, DEPRESSZIÓVAL KÜZDŐ EMBEREKNEK IS TÁMASZT NYÚJTHATNAK, MÉG HA EZT A MÓDSZERT EGYELŐRE VISZONYLAG KEVESEN IS ISMERIK HAZÁNKBAN.

Vannak, akik csak kutyával együtt mernek felszállni a repülőre, vagy csak az ő jelenlétükben teszik ki a lábukat a lakásból.

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vizsgálaton áteső gyerekekre és a szülőkre is jó hatással van az állat jelenléte. Kevésbé frusztráltak, könnyebben veszik az akadályokat. Azt szoktam mondani, hogy Rex mellett még a szuri sem fáj annyira” – mondta Varga Károly.

Bár Rexet mindenki imádja, a négylábú nemrég ismét bajba keveredett, ugyanis a már 30 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát valaki feltörte. A munkát ennek ellenére folytatja, dr. Rex továbbra is a rendelőben várja a gyerekeket.

(index.hu)

Népszerű