13.8 C
Budapest
csütörtök, február 29, 2024
HomeSport18Megsérült Kovacsics Anikó, a kézilabda-válogatott csapatkapitányának ezzel véget ért az olimpia

Megsérült Kovacsics Anikó, a kézilabda-válogatott csapatkapitányának ezzel véget ért az olimpia

 

Megsérült Kovacsics Anikó a magyar női kézilabda-válogatott hétfői tokiói edzésén. A csapatkapitány számára így sajnálatos módon véget ért az olimpia – írja az MTI.

 

magyar szövetség tájékoztatása szerint a 15 fős keretbe Helembai Fannyt nevezik be Kovacsics helyett. „A hétfő délelőtti edzés alatt Kovacsics Anikó korábban sérült válla kificamodott” – mondta el Lohner Balázs csapatorvos. „A vizsgálatot követően helyretettem a sérült ízületet, de Anikónak sajnos véget ért az olimpia, további vizsgálatok várnak rá, ezek ismeretében dől majd el a további kezelés.”

„Nehéz elmondani, mekkora veszteség a csapatnak, hogy Anikó nem tudja folytatni az olimpiát, szakmai és emberi szempontból egyaránt. Nem egyszerű a helyzetünk, de természetesen mennünk kell tovább, készülünk a brazilok ellen, hiszen nagyon kevés idő áll rendelkezésre a meccsig.”

– nyilatkozta Elek Gábor szövetségi kapitány.

 

A magyar válogatott kedden, közép-európai idő szerint hajnali 4 órakor lép pályára Brazília ellen. Helembai Fanny becserélésével kapcsolatban a magyar csapat, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság benyújtotta a cserekérelmet a megfelelő orvosi dokumentációval együtt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság visszaigazolása után kerülhet be a 15 fős keretbe, és költözhet be az olimpiai faluba. A brazilok elleni találkozóra a szabályok szerint 14 játékos nevezhető be.

A magyar csapat vasárnap 30-29-re kikapott a franciáktól a női torna első fordulójában.

A magyar női válogatott további menetrendje a B-csoportban (magyar idő szerint):

  • Július 27., 4:00: Magyarország–Brazília
  • Július 29., 12:30: Magyarország–Orosz Olimpiai Bizottság csapata
  • Július 31., 12:30: Magyarország–Spanyolország
  • Augusztus 2., 9:15: Magyarország–Svédország

(telex.hu)

Népszerű