Hihetetlen! Ezek a szavak segítették győzelemhez Szilágyi Áront

0

Szombaton nagy küzdelem után lett harmadszor olimpiai bajnok Szilágyi Áron vívó, a döntőben 15-7-re verte meg olasz ellenfelét. Győzelmével sportágtörténelmet is írt, mert ő lett az első kard szakágban, aki három olimpián egymás után aranyérmet nyert.

Hihetetlen! Ezek a szavak segítették győzelemhez Szilágyi Áront

Szilágyi Áron az aranyérmét mutatja a sajtótájékoztatón, miután ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én.

Szilágyi a Nemzeti Sportnak mondta el, hogy a szombati aranyat érő győzelem után mivel telnek a napjai. Mint elmesélte, megpróbál a földön maradni és a szerdai csoportversenyre koncentrálni.

„Még nem akarok lebegni, még dolgom van Tokióban, de elképesztő az a szeretethullám, amely árad felém”

Azt is megosztotta a Nemzeti Sporttal, hogy sportpszichológusával mind az öt asszóra kitaláltak egy-egy motiváló kifejezést, amit a csörték előtt mantrázott magában.

A „varázsszavak” a következők voltak:

lendület, magabiztosság, türelem, felszabadultság és uralom – ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy Szilágyi Áron megnyerje a döntőt.

 

(propeller.hu)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here