Home Közösségek Közvécékereső appot fejlesztett egy középiskolás – a 18. kerületi „hiányosságokat” mi magunk is orvosolhatjuk

Közvécékereső appot fejlesztett egy középiskolás – a 18. kerületi „hiányosságokat” mi magunk is orvosolhatjuk

0
Közvécékereső appot fejlesztett egy középiskolás – a 18. kerületi „hiányosságokat” mi magunk is orvosolhatjuk

Budapest közismerten közvécéhiányos város. Mivel nagyon kevés nyilvános illemhely üzemel, az ember könnyen kerülhet kellemetlen helyzetbe, ha éppen mosdóra szorulna, de nem tud bekéredzkedni egy vendéglátóhelyre sem. Most, hogy a kocsmák és éttermek nyitva sincsenek, a helyzet még rosszabb.

Különféle szervezetek (pl. a Város Mindenkié) évek óta kampányolnak amellett, hogy több közvécé legyen Budapesten, egy zuglói diák pedig most más megközelítéssel szállt be a vécéprobléma megoldásába: egy appot fejlesztett, ami mutatja a hozzánk legközelebb eső nyilvános illemhelyet, illetve olyan egységet, amely fogyasztástól függetlenül megengedi mosdójának használatát.

Az alkalmazás nem az első a piacon, korábban a Kétfarkú Kutyapárt rukkolt elő hasonlóval Pisi App néven, illetve szintén Budipest néven futott egy ilyen app pár éve, de az most már nem elérhető.

A Budipest appot készítő Gergely Dániel, a Petrik Lajos Technikum tanulója azt írta a Telexnek küldött levelében, évek óta tervezte egy ilyen applikáció készítését, ami most több hónap munka után megjelenhetett. „Hiszem, hogy Budapestet az ilyen polgári kezdeményezések teszik azzá a várossá, ami”, írta még.

Az appot mi is letöltöttük és kipróbáltuk, tényleg működik, felhasználóként még új vécékkel is bővíthetjük a közös térképet. Itt érhető el ingyenesen az Appstore-ban, itt pedig a Google Playben.

(Telex.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here