Kedvenc helyeink akkor és most – ha bandázás, akkor Kossuth Lajos tér!

0

Az Üllői út mellett, Pestszentlőrinc és Pestszentimre között található a Kossuth Lajos tér, mely az egyik kedvenc parkunk, és randihelyünk a kerületben. Mivel az évek során a közösségteremtő funkcióját kissé elvesztette, ezért 2011-ben teljesen megújították. A SAGRA Architects által tervezett park kifejezetten esztétikus lett, és a kerület egyik központi, ikonikus „bandázó-helyévé” vált.

A park szerkezetét egyébként Rerrich Béla tervezte egy 1929-es tervpályázat keretében. Az ő nevéhez köthető például a szegedi Dóm tér és az angyalföldi Gömb utcai iskola tervezései is. Mivel sokat romlott az állapota az évek során, így 2011-ben ötletpályázat útján megújításra került. A pályázaton a SAGRA Architects Kft. építészei, Sajtos Gábor, Virág Péter, Páll András és Vastagh Gabriella értek el I. helyezést.

A megújítás óta még inkább életteli teli a park, ahol már egy kedves kávézó is található – mi már nagyon várjuk, hogy megnyisson a K5 Kult bistro a beinduljon újra a közösségi élet. 😊

A Kossuth Lajos tér nemcsak azért ilyen fontos a lőrinciek életében, mert központi helyen található és nagyon hangulatos, hanem, mert ha akarjuk, akkor nyüzsgő életet nyújt, de épp elég nagy ahhoz is, hogy akár a csendesebb részeken megpihenjünk, vagy romantikus randevúzzunk (pláne most, hogy nincs lehetőségünk beülni sehova). Emellett rengeteg barátunk végzett a Hunyadi Mátyás Gimnáziumban, így számos kamaszemléket is kötünk a 18. kerület egyik kedvenc bandázási helyéhez. Reméljük, hamarosan olyan nyüzsgő lesz ott az élet, mint régen!

 

mizu18.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here