Home Mizu mamik - Énidő a XVIII. keruletben Hamarosan Babusgató Babatorna indul a Kondorban!

Hamarosan Babusgató Babatorna indul a Kondorban!

0
Hamarosan Babusgató Babatorna indul a Kondorban!

Áprilisra már meg van hirdetve a Kondorban a Babusgató Babatorna első foglalkozása! Ez egyfajtra játékos mozgás- és készségfejlesztő foglalkozást takar, már 2 hónapos kortól egészen addig, amíg a baba járni kezd.

Mire jó pontosan a babusgató babatorna?

A rendszeres torna erősíti a gyermek izomrendszerét, segíti a helyes mozgásfejlődést, fejleszti a mozgáskoordinációját, ezáltal támogatja a kognitív fejlődését is (például segít beindítani a beszédfejlődést) és nem utolsó sorban az emésztésének is jót tesz. A gyakorlatok felépítése az elemi mozgásminták (az átfordulás, a kúszás, a mászás, az ülés és a járás) helyes sorrendjének kialakulására ösztönzik a gyermeket.

Hogyan néz ki egy „babusgató foglalkozás”?

„A hangsúly a helyes mozgássoron kívül a baba-mama személyes kapcsolaton van, így azalatt, amíg tornázunk, mondókázunk és énekelünk, megismeritek egymást, így te megtanulod a jelzéseit, könnyebben megérted őt és ő is hamarabb kommunikál majd veled – így fejlődik a szocializációs készsége is a babának.
A torna során fokozatosan kap szerepet a tudatos testkép kialakítása, a testérzékelés, a térbeli tájékozódás fejlesztése, az egyensúlyészlelés és a finommotoros készségek javítása.
A foglalkozások 30 percesek, hiszen a babák idegrendszerét igyekszünk fokozatosan ingerelni és nem szeretnénk megterhelni őket. A gyakorlatokat első sorban eszköz nélkül, illetve kevés eszközzel (pléd, nagylabda, gumilabda, képek) végezzük.”

A tornát differenciáltan, egyszerre tartják meg a 2-7 hónapos (tárgymanipulációs, átforduló, kúszó) és 8-12 hónapos (mászó, járni tanuló) babáknak.

Hol tudok jelentkezni a tornára?

A foglalkozások április 7-én indulnak. További részleteket az alábbi linken találtok:
https://www.facebook.com/events/2617371408518197/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here