22.7 C
Budapest
kedd, április 30, 2024
HomeGasztronómiaKarácsonyi receptek - 4. rész - Aszalt szilvás pulyka

Karácsonyi receptek – 4. rész – Aszalt szilvás pulyka

Az aszalt szilvás pulyka nem maradhat ki a karácsonyi receptsorozatunkból, úgyhogy íme a fincsi leírás. Következő cikkünkben pedig egyikünk titkos Nagymama-receptjét osztjuk meg, úgy készüljetek! 🙂

SAJTTAL ÉS ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT, BACONBE GÖNGYÖLT PULYKAMELL

ELKÉSZÍTÉS
  1. A sajttal és aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt pulykamell elkészítéséhez az aszalt szilvát 30 percre beáztatjuk a vörösborba, majd leszűrjük.
  2. A pulykamellet felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Egy nagy darab alufóliára tesszük a baconszeleteket úgy, hogy enyhén fedjék egymást. Ezután ugyanígy fedésben rátesszük a hússzeleteket is.
  4. A tojást felverjük, megsóssuk, megborsozzuk, összekeverjük a lereszelt tal, majd szétterítjük a hússzeletek közepén. Azután rátesszük a lecsepegtetett aszalt szilvát, és a fólia segítségével szorosan feltekerjük.
  5. A göngyöleget 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük, majd eltávolítjuk róla a fóliát, és további 15 perc alatt pirosra sütjük.HOZZÁVALÓK

 

Népszerű