Az aszalt szilvás pulyka nem maradhat ki a karácsonyi receptsorozatunkból, úgyhogy íme a fincsi leírás. Következő cikkünkben pedig egyikünk titkos Nagymama-receptjét osztjuk meg, úgy készüljetek! 🙂
SAJTTAL ÉS ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT, BACONBE GÖNGYÖLT PULYKAMELL
ELKÉSZÍTÉS
- A sajttal és aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt pulykamell elkészítéséhez az aszalt szilvát 30 percre beáztatjuk a vörösborba, majd leszűrjük.
- A pulykamellet felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.
- Egy nagy darab alufóliára tesszük a baconszeleteket úgy, hogy enyhén fedjék egymást. Ezután ugyanígy fedésben rátesszük a hússzeleteket is.
- A tojást felverjük, megsóssuk, megborsozzuk, összekeverjük a lereszelt tal, majd szétterítjük a hússzeletek közepén. Azután rátesszük a lecsepegtetett aszalt szilvát, és a fólia segítségével szorosan feltekerjük.
- A göngyöleget 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük, majd eltávolítjuk róla a fóliát, és további 15 perc alatt pirosra sütjük.HOZZÁVALÓK
- 30dkg aszalt szilva
- 2dl vörösbor
- 80dkg pulykamell
- só
- bors
- 10dkg szeletelt bacon
- 15dkgreszelt sajt
- 1db tojás