Home Kultúra Íme a legújabb Netflix premierek!

Íme a legújabb Netflix premierek!

0
Íme a legújabb Netflix premierek!

Májusban is lesz mit nézni a Netflixen! Érkezik Amy Adams megcsúszott krimi-thrillere, jön Zack Snyder zombi-filmje, valamint Ewan McGregort is láthatjuk Ryan Murphy legújabb minisorozatában. És ez még csak a kezdet!

Továbbra is izgalmas és ígéretes saját gyártású alkotásokkal várja a nézőket a Netflix. Ahogy haladunk a tavasz utolsó harmadában, egyre több érdekes alkotással találjuk szembe magunkat. A fent említett alkotások mellett érkezik a Lucifer 5. évadának 2. része, záró évadához ér a The Kominsky Method, új évadot kap a Master of None, és egy új szuperhősös darab is vár ránk. Íme a Netflix májusi kínálata.

Filmek

Nő az ablakban

A legsötétebb óra, a Hanna: Gyilkos természet és a Pán rendezője, Joe Wright ezúttal egy sikeres thriller-krimi keverékhez nyúlt legújabb filmjéhez. Az A.J. Finn regénye alapján készülő alkotás sokáig váratott magára, de végre elénk kerül. A filmben Amy Adams egy agorafóbiás nőt alakít, aki azt gyanítja, hogy meggyilkolták az egyik szomszédját. Az izgalmas és feszült alkotásnak ígérkező Nő az ablakban Gary Oldman, Juilanne Moore és Anthony Mackie szereplésével érkezik május 14-én.

A halottak hadserege

Az Igazság Ligája újravágott verziója után máris itt egy friss Zack Snyder film. Az alkotó ezúttal a zombi filmeket ötvözte a heist alkotásokkal: az eredmény pedig egy pörgős akciófilmnek tűnik. A történetben egy csapat zsoldos katona egy zombiktól hemzsegő területen kell, hogy átjusson, hogy az letudja az évszázad melóját. A főbb szerepekben Dave Bautista, Hiroyuki Sanada, Ella Purnell és Ana de la Reguera. A film május 21-én debütál.

And Tomorrow The Entire World

Julia von Heinz Velencében többszörösen jelölt filmje is felkerül a streaming oldal kínálatába. A krimi és dráma között mozgó romantikus alkotás a politikai elszántságot járja közül: azt vizsgálja, meddig is megy el az ember a hitét követve. Az érkező darab főbb szerepeiben Mala Emde és Noah Saavedra állnak.

A szörnyeteg

Újabb tárgyalótermi dráma a láthatáron: olyan alkotások után, mint az Oscar-jelölt A chicagói 7-ek tárgyalása vagy a Just Mercy, a Netflix ismét nekifut az alműfajnak. Ezúttal sem nélkülözve a húzó neveket. A még 2018-ban készült drámában olyan színészeket találunk, mint John David Washington, Jennifer Ehle vagy Jennifer Hudson. A történetben egy 17 éves fiú a Harlemből gyilkossági váddal találja szembe magát, azonban vannak, akik kiállnak az ártatlansága mellett. A film május 7-én kerül a Netflixre.

Super Me

Kína egyik legünnepeltebb sci-fi filmje végre a nyugatot is meghódíthatja. A Zhang Chong írta és rendezte filmben egy rémálmoktól gyötört férfi hirtelen felismeri, hogy különleges képességekkel van megáldva. Bármit életre kelthet, amivel az álmai során találkozik. Hamarosan eszméletlen vagyonra tesz így szert, az élet azonban közbe szól. Az április 9-én debütáló alkotás főszerepében Talu Wang.

Oxigén

A kevésbé ünnepelt horrorfilmjeiről ismert francia rendező, Alexandre Aja ezúttal átváltott a sci-fi műfajára. Az űrben játszódó drámai hangvételű sci-fi és fantasy ráadásul Hollywood egyik legkedveltebb francia színésznőjével, Mélanie Laurent-nel érkezik. A történetben egy fiatal nő egy űrhajón találja magát, azonban fogalma sincs arról, hogyan és miért jutott oda. Mindez azonban a kisebb probléma: ha nem találja meg hamar a válaszokat, kifuthat az időből és az oxigénből. A film május 12-től látható.

Sorozatok

Halston

Úgy tűnik, Ryan Murphy képtelen megpihenni. Legújabb alkotásában pedig Ewan McGregort is belerántja a fényűző életvitelbe. A színész Roy Halston Frowick, azaz Halston bőrébe bújik, aki a 70-es évek egyik legünnepeltebb divatdiktátora volt. Az ő történetét meséli majd el a minisorozat 5 részben. McGregor mellett szerepel majd az alkotásban Rory Culkin, Rebecca Dayan és Sullivan Jones is.

Lucifer (5. évad, B-felvonás)

Lucifer 5. évadát ketté szedte a Netflix. Az első felét már láthattuk az új évadnak, míg a második adag csak most érkezik. Ezzel pedig visszatér mindenki kedvenc sármos ördöge, a Tom Ellis alakította Lucifer. A soron következő, azaz 9. epizód május 28-án érkezik majd.

A Kominsky-módszer (3. évad)

A Michael Douglas és Alan Arkin főszereplésével készült humoros sorozat a végéhez ér idén. A sokszor megható, ugyanakkor bájosan megmosolyogtató darab május 28-án érkezik a harmadik, egyben utolsó évaddal. Életről, halálról, munkáról, barátságról és színészetről egyszerre szól az alkotás, amely nem véletlenül nyert több Golden Globe-díjat is az elmúlt években.

Master of None (3. évad)

2017 után végre folytatódik Aziz Ansari bájos sorozata, azonban egy kisebb csavarral. A pár éve #metoo-botrányba keveredő humorista ezúttal átadta a stafétabotot a sorozatért korábban Emmy-t nyerő Lena Waithe karakterének. A döntés persze érthető, a 3. évad azonban nem határolódott el Ansaritól. Az alkotó írta és rendezte a sorozat 3. évadát, az első előzetes alapján pedig azért kisebb szerepben az ő által megformált Dev is visszatér majd a képernyőre május 23-tól.

Black Space

Egy izgalmas izraeli produkció is vár ránk májusban a Netflixen. Egy középiskolai lövöldözést dolgoz fel Anat Gafni és Sahar Shavit alkotása, amely 4 diák halálát okozza. Az új megközelítéssel dolgozó sorozat komoly sikereket ért el hazájában. Most pedig rajtunk a sor, hogy megnézzük a koránt sem könnyed tematikát feldolgozó alkotást.

Love, Death & Robots (2. évad)

Újabb évaddal érkezik a Netflix animációs antológia sorozata. Noha a két éve megjelent darabok nem nyerték el egyöntetűen a közönség és a szakma tetszését, az első évad jó néhány darabja érdemes volt a figyelemre. Most itt a folytatás, amelyben karácsonyi lidérceket, pucér óriásokat és persze elszabaduló robotok hadát ígéri a streaming. A sorozat új évada május 14-én indul.

Jupiter hagyatéka

Amikor már tényleg azt hinnénk, hogy nincs hova új szuperhősös darabot készíteni, akkor jön a Netflix májusi kínálata. A saját gyártású sorozat az első generációs szuperhősökről és az ő leszármazottjaikról szól, akik finoman szólva sem élik meg könnyen a rájuk nehezedő nyomást. A május 7-én induló alkotásban szerepel Josh Duhamel, Ben Daniels, Leslie Bibb és Anna Akana.

 

(filmtekercs.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here