Ha van védettségi kártyád, erre is jó: újra látogathatók az idősotthonok

0

Újra látogathatók az idősotthonok, mivel a legtöbb intézményben magas azok száma, akiket beoltottak koronavírus ellen – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, Fülöp Attila.

Vasárnap, a pátyi, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Befogadás Háza – Időskorúak Otthonában mondott beszédében elmondta, a nyitás annak köszönhető, hogy a kormány időben intézkedett arról, hogy elegendő koronavírus elleni vakcina álljon rendelkezésre, valamint hogy folyamatosan növekszik az oltási hajlandóság az országban.

 

A látogatás védettségi igazolványhoz van kötve. Fontosnak nevezte azt is, hogy már nem csak negatív koronavírus-teszttel, hanem védettségi igazolvánnyal is felvehetők új lakók az intézményekbe.

A szociális ügyekért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a zárt közösségeket, mint az idősek otthonai, az elmúlt egy évben a járvány miatt el kellett szigetelni, be kellett zárni a lakókkal együtt, ami nem volt könnyű sem az otthonokban lakóknak, sem az ott dolgozóknak, sem pedig a hozzátartozóknak. Nem találkozhatott senki hosszú ideig a családtagjaival, vagy a barátaival, ami egy nehezen kezelhető helyzet és nem volt könnyű megélni.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here