15.4 C
Budapest
vasárnap, szeptember 24, 2023
HomeKözbiztonságEz igen! 2020-ban több mint 500 litert vért adtak összesen a magyar...

Ez igen! 2020-ban több mint 500 litert vért adtak összesen a magyar rendőrök! Ezer véradó rendőr – Videó

Mérleget vontak a budapesti rendőrök. Idén nyolcszor adták a vérüket. Az 534,6 liter vérrel akár 3564 ember élete is megmenthető.

Szabó Bettina r. főhadnagy volt az ezredik véradó. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályának sajtóügyeletese duplán jubilált, ugyanis nemcsak az ezredik véradó volt, hanem a decemberi véradáson adott 10. alkalommal vért.

A társadalmi felelősségvállalás keretében a BRFK állományából 2020-ban összesen 1188-an vettek részt véradáson a Teve utcai Rendőrpalotában és a Magyar Vöröskereszt Arany János utcai épületében.

A budapesti rendőrök szolgálati feladataik mellett a veszélyhelyzetben is elkötelezettek a véradás mellett.

Ebben az évben a budapesti rendőrök több mint 500 liter vért adtak, amellyel szükség esetén több mint 3500 ember élete is megmenthető.

Plazmadonornak jelentkezett tizennégy rendőr, akik már meggyógyultak a COVID-19 fertőzésből; vérplazmájukkal az új koronavírus miatt súlyos állapotban lévő betegeken segíthetnek.

A Magyar Vöröskereszt és a Budapesti Rendőr-főkapitányság több éve tartó együttműködésének köszönhetően minden évben többször is tartanak véradónapot a Rendőrségi Igazgatási Központ épületében. ​

 

(police.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

 

Népszerű