26.2 C
Budapest
kedd, október 3, 2023
HomeMizu CelebekEgy szomorú lista - Világhírességek, akik 2020-ban hunytak el

Egy szomorú lista – Világhírességek, akik 2020-ban hunytak el

2020 nem a legjobb év. Sőt. Szerintünk mindenki utálja ezt az évet. Ez már túl sok(k) mindenkinek. Sajnos számos világhíresség is elhunyt ebben a nehéz évben. 

 

Sean Connery

A világ egyik leghíresebb James Bondja 90 évesen hunyt el álmában, tüdőgyulladás és az időskor okozta szívelégtelenségben.

Sean Connery: James Bond actor dies aged 90 - BBC News

Sean Connery számára Skócia mindig is sokat jelentett, a színész ott nőtt fel, és első munkáját is Edinburghban szerezte, akkoriban tejfutárként. Mindössze 16 évesen csatlakozott a Haditengerészethez, azonban 19 évesen leszerelték nyombélfekély miatt, ami örökletes volt a család férfi tagjainál. Ezt követően számtalan munkakörben kipróbálta magát, dolgozott sofőrként, életmentőként, sőt, még koporsó fényezőként is. A testedzés is foglalkoztatta, komolyan sportolni kezdett, és testépítő versenyekre járt. Az 50-es években kezdett el segédkezni egy színházban, ahol annyira foglalkoztatni kezdte a színészkedés, hogy maga is játszani kezdett. Azonban még ekkor is sok-sok évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy megszerezze James Bond szerepét, és a karrierje beinduljon. Többször is volt házas: először Diane Clientót vette el, akivel 11 évet voltak együtt, és egy fiuk született, majd 1975-ben ismét megházasodott, Micheline Roquebrune-nal, akivel élete végéig együtt maradt.

 

Kirk Douglas

A világhírű színész hosszú életet élt, februárban pedig, 103 éves korában elhunyt. Halálának hírét fia, Michael Douglas osztotta meg közösségi oldalán, ahol szomorú búcsút is vett apjától.

Kirk Douglas, a Star of Hollywood's Golden Age, Dies at 103 - The New York  Times

Kirk Douglas már fiatal korában rendkívül tehetséges volt, az óvodában látszott, hogy remek színész lehetne belőle. Noha nehéz gyermekkora volt, hiszen édesapja alkoholizmussal küzdött, anyjával és hat lánytestvérével pedig mélyszegénységben éltek, sikerült megvalósítani álmait. Egy időre bevonult a katonaságba, majd miután egy sérülés miatt leszerelték, belevágott színészi karrierjének építésébe. Olyan híres filmekben játszott, mint a Spartacus, A dicsőség ösvényei és A nap szerelmese, mindeközben pedig szerelmét is megismerte. Anne-nel több, mint 60 évet töltöttek együtt.

 

 

Kelly Preston

Váratlanul, 57 éves korában hunyt el Kelly Preston színésznő, John Travolta felesége. Két éve küzdött mellrákkal, betegségéről viszont sosem beszélt a nyilvánosság előtt, így senki sem sejtette, hogy baj van. Júliusban hunyt el, családja végig mellette volt.

Kelly Preston death news: Actress Kelly Preston, wife of John Travolta,  passes away at 57 after a two-year-battle with breast cancer - The Economic  Times

Kelly Preston gyerekként számtalan helyen élt, Ausztráliától kezdve Irakig, amikor pedig 16 éves volt, egy divatfotós felfedezte szépségét, és munkát adott neki. Élete első meghallgatására A kék lagúna című film castingján került sor, ekkor változtatta meg vezetéknevét Prestonra (előtte Kelly Kamalelehua Smith-nek hívták). Később olyan filmekben sikerült szerepeket szereznie, mint a Jerry Maguire, az Ikrek vagy a Mischief, de összességében több, mint 60 filmben és sorozatban játszott. Két évig volt Kevin Gage felesége, majd 1987-ben megismerte John Travoltát egy forgatáson. 1991 óta voltak házasok, három gyermekük született. Első fiuk Kawasaki-kórban szenvedett kisbabaként, ráadásul többször is voltak rohamai, majd egy ilyen roham alig 17 évesen elvitte őt. Ebből a tragédiából sosem tudtak talpra állni.

 

 

Kobe Bryant

Januárban helikopter balesetben elhunyt az NBA-legenda, Kobe Bryant és 13 éves lánya, Gianna. A kosárlabdázó 41 éves volt.

Kobe Bryant, NBA legend, dies at 41 in helicopter crash in California

Kobe Bryant már fiatal korában komolyan vette a kosárlabdázást, nagyapja pedig folyamatosan ellátta őt NBA meccsek felvételeivel, hogy tanulmányozhassa a stratégiákat. Már a középiskolában kiemelkedett társai közül, és rendkívül eredményeket ért el. Alig 17 éves volt, amikor az NBA-hoz csatlakozott, ezzel pedig világhírnevet szerzett magának. 21 éves korában ismerte meg Vanessa Laine-t, akivel két évvel később össze is házasodtak, annak ellenére, hogy a szülők ellenezték a kapcsolatukat. Három gyermekük született, volt, hogy egy időre külön is váltak, de végül mindig visszataláltak egymáshoz. Családját mélyen sújtotta a tragédia híre, azóta sem sikerült feldolgozniuk a történteket.

 

 

Jerry Stiller

Ben Stiller édesapja, Jerry Stiller maga is nagy sikereket ért el színészi karrierjében. Alig egy hónappal 93. születésnapja előtt, manhattani otthonában halt természetes halált, a hírt fia jelentette be.

Jerry Stiller Dead - Seinfeld Actor Jerry Stiller Has Died At 92

Jerry Stiller is harcolt a katonaságnál, majd amikor a II. világháborúból hazatért, drámatagozaton kezdett tanulni, és diplomát szerzett. Már fiatalon látszott, hogy tehetséges komikus lesz belőle, felnőtt korára pedig sikerült kamatoztatnia humorérzékét. Feleségét 1953-ban ismerte meg, és együtt kezdtek el humorizálni, élő fellépéseket tartani. 1970-ben döntöttek úgy, hogy felhagynak közös projektjeikkel, mert a házasságukat veszélybe sodorta a munka. Ez megoldotta a problémákat, és neje haláláig, 2015-ig boldog házasságban éltek tovább. Egyik leghíresebb szerepét a Férjek gyöngyének köszönhette, de játszott a Seinfeldben, valamint Ben Stiller megannyi vígjátékában is.

 

 

Eddie Van Halen

A Van Halen gitárosa októberben, mindössze 65 éves korában hunyt el. Sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy rákkal küzdött, azonban halotti bizonyítványából kiderült, hogy sztrók okozta halálát, de ezen kívül csontvelő-rendellenességet, szívritmuszavart, tüdőrákot és tüdőgyulladást is diagnosztizáltak nála.

R.I.P. Eddie Van Halen, Legendary Guitarist of Van Halen Dead at 65 |  Consequence of Sound
Eddia Van Halen már fiatal korában imádta a zenét, gyerekként testvérével megtanult zongorázni, de sosem tanították például kottát olvasni: Bach és Mozart előadásokat nézett, és improvizált. Noha számtalan zongoraversenyt nyert, és szülei ebbe az irányba akarták küldeni, őt a rock zene és a gitár jobban érdekelte, ezért végül ezzel kezdett foglalkozni. Testvérével, Alexszel a 70-es évek elején alapították meg bandájukat, majd két évvel később átnevezték Van Halenre, és beindították zenei karrierjüket. Hatalmas rajongói táborral rendelkeztek, rengeteg díjat nyertek, és mai napig a leghíresebb rockegyüttesek között emlegetik őket!

 

 

 

Irrfan Khan

Alig 53 éves volt Irrfan Khan, azon kevés bollywoodi színészek egyike, akiknek sikerült Hollywoodban és a brit filmiparban is befutni. A színész évek óta küzdött rákkal, és úgy tűnt, állapota javul, azonban egy filmforgatáson rosszul lett, majd a kórházban meghalt. Bélfertőzés alakult ki nála, amin már nem tudtak segíteni.

Irrfan Khan passes away

Eleinte úgy tűnt, Irrfan sokkal inkább a krikett világában fut majd be karriert. Fiatal korában beválasztották egy neves versenybe, azonban nem tudta kifizetni magának az utazási költségeket, így nem vehetett részt a meccseken. Nagybátyja színházban dolgozott, ennek hatására kezdett el érdeklődni a színészet iránt, majd Új-Delhiben már dráma tagozaton tanult. Később kisebb bollywoodi produkciókban vállalt szerepet, majd amikor 2001-ben megkapta A harcos című film főszerepét, beindult nemzetközi karrierje is. Később olyan filmekben játszott, mint a Jurassic Park, Pi élete, Gettómilliomos.

 

 

Diana Rigg

Sokan a Trónok harcából ismerték Diana Rigget, aki 72 évesen, tüdőrákban hunyt el. Betegségét márciusban diagnosztizálták.

Diana Rigg had to deal with awful male fans early in her career
A színésznőt gyerekkorában lányiskolába iratták, azonban ő mindig is utálta az internátust. Később elmondta, hogy ezek a negatív élmények rengeteget alakítottak személyiségén. Miután befejezte az iskolát, már tudta, hogy színésznő szeretne lenni, így két éven át tanulta a szakmát. Ezt követően hol színházakban, hol filmekben és sorozatokban szerepelt: láthattad a Szentivánéji álomban, Őfelsége titkosszolgálatban című filmben, valamint a Trónok harcában is.

 

(joy.hu nyomán)

 

Isten nyugosztalja őket.

 

mizu18.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Népszerű