Home Mizu zöldek Brutális szeméthegy árad a Tiszán! Árad a Tisza, újra nagy mennyiségű hulladék érkezik Ukrajnából és Romániából

Brutális szeméthegy árad a Tiszán! Árad a Tisza, újra nagy mennyiségű hulladék érkezik Ukrajnából és Romániából

0
Brutális szeméthegy árad a Tiszán! Árad a Tisza, újra nagy mennyiségű hulladék érkezik Ukrajnából és Romániából
A nap 24 órájában távolítják el az Ukrajnából és Romániából érkező szemetet a folyóból.

Árad a Tisza, a folyó felső szakaszára újra nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezik – írja az Origo. A Felső-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai a nap 24 órájában távolítják el az Ukrajnából és Romániából érkező szemetet a folyóból.

Az OVF szóvivője közölte:

február 7-én reggelig összesen 1200 köbméter uszadékot, ebből 120 köbméter szervetlen anyagot

(műanyag, gumi, háztartási hulladék) vesznek ki a folyóból és szelektálják az ideiglenes osztályozóban.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság még pénteken közölte, hogy árad a Tisza, a folyó felső szakaszára újra nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezik, amelynek kiszedése pénteken megkezdődött.

Siklós Gabriella közleményében azt írta: a Felső-Tisza vízgyűjtőjén az elmúlt 24 órában átlagosan csak 1-4 milliméternyi csapadék hullott. Az elmúlt napok esőzései hatására azonban áradás indult el a folyókon, ezzel együtt kommunálishulladék-szennyezés is érkezett a Felső-Tiszára.

A kameraképek és gátőrök szerint péntek reggel az ukrajnai Rahónál percenként 1-2, a magyarországi határszelvényben Tiszabecsnél percenként 30-40 kommunális hulladék érkezett, míg a Szamos folyón Csengernél percenként 60-80 jön.

(MTI)

mizu18.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here