Az 5 kedvenc húsvéti sütink – 1. rész – Kinder tojás házilag!

0

Kinder tojás házilag

Hozzávalók (6 db):

15 dkg tejcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
(mindkét esetben jó minőségű belga callebaut csokoládé, ez fontos)
1 zacskó robbanós cukorka (elhagyható)
Előkészítjük a polikarbonát formát. A tejcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk.

A fehér csokoládét épp csak megolvasztjuk és amikor már lehűlt, de még folyós, kenhető állagú, beleöntjük a robbanós cukrot. Összekeverjük és félig félig megtöltjük a formát.

Egy ecset segítségével egyenletesen elkenjük a fehér csokoládét és visszatesszük a formát a hűtőbe kb. 20 percre, amíg megdermed a csokoládé.
Kifordítjuk a tojásokat a formából. Akár össze is ragaszthatjuk, vagy sztaniolpapírba is csomagolhatjuk. Ha ragasztjuk, akkor fogpiszkálóval vékonyan kenjük be a tojás szélét olvasztott csokoládéval és illesszük össze a két tojást. Tehetünk bele gumicukrot vagy bármi apróságot. 🙂 És tegyük vissza a hűtőbe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here