Home Szabadidő A legnépszerűbb Budapest környéki szabadvízi strandok 2021-ben – az ittlakunk.hu olvasóinak ajánlásaival, tippjeivel

A legnépszerűbb Budapest környéki szabadvízi strandok 2021-ben – az ittlakunk.hu olvasóinak ajánlásaival, tippjeivel

0
A legnépszerűbb Budapest környéki szabadvízi strandok 2021-ben – az ittlakunk.hu olvasóinak ajánlásaival, tippjeivel

Összegyűjtöttünk néhány népszerű strandolós helyet olvasóinktól a főváros környékén. Az alábbi listában megtaláljátok róluk a lényeges információkat. Ha hibás adattal találkoztok, esetleg nektek is vannak további ötleteitek, írjátok meg az [email protected] e-mail címre!

A könnyebb követhetőség érdekében északról délre haladunk a helyszínekkel.

NAGYMAROSI DUNA-PART:


Nagymaros – Duna-part

Belépés: ingyenes

Nyitvatartás: folyamatosan

Szolgáltatás: büfé, vendéglő, WC, öltözési lehetőség, játszótér

Szépen kiépített vízpart fogad a komp állomás mellett: itt a sekély víznek szinte nincs is sodrása, a parton zuhanyzók és öltözők épültek, valamint több büfé, fagylaltozó közül is választhatunk, ha megéheztünk. A nagymarosi strand is ingyenes, és a látvány – szemben a visegrádi várral- igazán csodálatos. Nagymarosig kb. 1500 forintba kerül a teljes árú vonatjegy (menetidő: 45 perc). Ne feledjétek, hogy a Nyugati pályaudvar felújítás alatt áll, odáig nem mennek el a vonatok!

 

KISOROSZI SZIGETCSÚCS


Csodás panoráma

„Ide ugyan nem lehetetlen, de nehéz tömegközlekedéssel menni. Valószínűleg ez a Dunakanyar legszebb strandja. Sajnos a büfé nem az igazi, más kajaszerző hely pedig csak a Rácz fogadó van bent a faluban (a szigetcsúcs a falutól északra van pár kilométerre, aki gyalog érkezik, erre számítson). Tehát ha ide akarsz jönni, a legjobb, ha hozol magaddal kaját. Arra is készülni kell, hogy csúcsidőben gyakorlatilag megtelik az egész környék, néha parkolót is alig találni” – írta olvasónk a strandról.

A szigetcsúcson időközben megnyitott a Rácz kert, a Rácz fogadó kistesója, nem tudjuk, milyen a kaja, de ha kipróbáltátok, írjátok meg! És készüljetek, hogy autóval a behajtás 2000 Ft-ba kerül, délután 3 után 1000 Ft.

 

DUNABOGDÁNYI SZABADSTRAND


Kellemesen homokos part

„Klassz strand, ingyen van, van több büfé és étterem is (a Forgó étterem nagyon jó, de nem olcsó), a közeli Heim pékségbe is bemehetünk szendvicsért és kakaós csigáért, ha nyitva van, és hétvégén is jól nyitva van” – írta olvasónk.

„Lehet jönni busszal Újpestről, vagy HÉV-vel Szentendrére és onnan busszal. A 11-es úthoz nagyon közel van a strand, két-három perc séta. Arra kell figyelni – és ez minden 11-es út mentén lévő helyre igaz, hogy – főleg hétvégén – tömött kocsisorban kell araszolni délelőtt kifelé, este pedig befelé”.

 

DOROGI-TÓ vagy PALATINUS-TÓ


Palatinus-tó – olvasói fotó

Belépő: felnőtt belépő 600 forint, gyerek belépő 14 éves korig 300 forint. Délután kedvezményt is adnak!

Nyitvatartás: szeptember 15-ig között hétköznap 9-19 óra, hétvégén 9-20 óra között tart nyitva

Szolgáltatások: értékmegőrző, napozóágy kölcsönzés, labdakölcsönzés, csúszda, zuhanyzó, WC

Dorog határában található, de közigazgatásilag Esztergom-Kertváros része. Mesterséges bányató, az egyik legtisztább vízű tavunk. A strand mellett több ingyenes partszakasz is van a tónál, ahol ugyan nincs semmilyen szolgáltatás, de a vízbe be lehet menni fürdeni.

Olvasóink ezt írták a tóról:

„Dorog nagyon jó kis hely. Lehet kapni szinte mindent. Van csúszda, öltöző, WC. A tó vize nagyon tiszta. Közel is van Budapesthez. Érdemes meglátogatni.”

„Csúszda is van. Büfék nem drágák. Játszó nincs, de cserébe ingyen lehet csúzdázni. Viz kristálytiszta. Tiszta és fás. Gyerekeknek elkeritett rész van.”

„Pár száz forint a belépő, WC, ingyenes, büfé is van meg csúszda. Újpest-Városkaputól félóránként megy a vonat.”

 

ALSÓGÖDI DUNA-PART:


Alsógöd – fotó: ittlakunk.hu

Belépés: ingyenes

Nyitvatartás: folyamatosan

Szolgáltatás: büfé, vendéglő, WC, öltözési lehetőség, játszótér

Újpestről vonattal nagyon gyorsan eljuthatunk, 14 perces az út, 600 forintos jegyárral (oda-vissza út). Itt is fontos tudni, hogy a Nyugati pályaudvar felújítás alatt áll, érdemes Rákospalota-Újpestről vonatra szállni. Az alsógödi vasútállomástól pedig pár perces sétával lent is vagyunk a parton. A part kavicsos, a vízben bója jelzi, meddig lehet fürdőzni. A part füvesített, sok fával árnyékolt játszótér található mellette. A színvonalas környezetben több büfé és vendéglő működik, ahol barátságos áron csapolt sörrel, gombócos fagyival vagy jégkrémmel hűsíthetjük magunkat.

Ha hibás adattal találkoztok, esetleg nektek is vannak további ötleteitek, írjátok meg az [email protected] e-mail címre!

 

D-BEACH STRAND, DOMONYI-TÓ (Gödöllő mellett):


D-Beach – fotó: ittlakunk.hu – Lezseren

Belépő: felnőtt belépő hétköznap 2000 forint, hétvégén 2500 forint, kedvezményes belépő (14 év alattiaknak, nyugdíjasoknak, minimum 4 fős családoknak) hétköznap 1500 forint, hétvégén 2000 forint, 3 éves kor alatt ingyenes a strand látogatása. Van délutáni kedvezmény!

Nyitvatartás: nyári szezonban (már nyitva van)

Szolgáltatás: büfék, WC, öltöző, napozóágy 1500 forintért bérelhető

A „tengerparti” hangulatot a homokos föveny és a természetes környezet biztosítja. Ingyenes Wi-fi is része a tóparti strand szolgáltatásainak, de lehet strandröplabdázni és strandfocizni is, valamint több büfé is várja a strandolókat.

„Homokos nagy part, lassan mélyülő víz. Retró árak! Kész gyerek paradicsom. Nincs szemét. Tusolóban bió tusfürdő, öltöző, wc. Telepített napernyő rudak. Árnyékos parkoló” – írta meg véleményét a strandról olvasónk.

 

TÓSTRAND, VERESEGYHÁZ


Malom-tó, Tóstrand

Belépő: felnőtt belépő 800 forint, gyerek, diák, nyugdíjas 600 forint (olcsóbb, mint tavaly)

Nyitvatartás: augusztus 31-ig

Szolgáltatás: homokos föveny, vállfás öltöző, mosdóblokk, szabadtéri strandzuhanyok, étkezési lehetőség

Parkolni a strand területén kívül lehet, a parkoló nem őrzött. A strand a távolsági buszmegállótól sincs messze, és a vonatállomás is csak 1000 méter, a Budapestről kb. félóra alatt leér a vonat, kb. 700 forintba kerül a vonatjegy (retúr).

„Van WC, öltöző, fagyi, lángos, strandcucc felfújás, homokos és füves, a vonattól kb 10-15 perc gyalog.” – írta olvasónk.

 

PÁZSIT TÓFÜRDŐ, PÓCSMEGYER


Sportolásra és kikapcsolódásra is alkalmas hely

„Ide vagy autóval lehet jönni, vagy Leányfaluig busszal, utána komppal át a szigetre, majd jó 10 perc séta. Előnye, hogy meleg és kevesen vannak, plusz olcsó” – írta olvasónk. Felnőtteknek 1000 forint, gyerekeknek, diákoknak 600 forint a belépő. Gyerekeknek 7éves korig ingyenes.

„Van kis játszótér, és egy helyen ugrálni is lehet a vízbe. A füves részek tiszták is” – írta meg véleményét olvasónk.

 

POSTÁS STRAND, SZENTENDRE


Postás strand – fotó: strand.hu

A legendás szentendrei Postás strand a 60-70-es években élte fénykorát. Később romlani kezdett az állapota és csak 2016-ban lett ismét hivatalos szabadstrand a 300 méter hosszú, homokos partszakasz, amely a belvárossal párhuzamosan fut. Tavaly újították fel.

Szolgáltatások: öltöző, játszótér, kerékpártároló, röplabdapálya, Gubó művészeti pihenő fészek, mobil kerti bútorok (20 db napágy), zuhanyzó, ivóvíz. A baba-mama szoba és berendezései 2021 évben a COVID miatt nem kerülnek kihelyezésre. A mosdók használata biztosított, a levegő és vízhőmérséklet minden nap feltüntetve.

 

DUNAKESZI SZABADSTRAND


Dunakeszi strand – olvasói fotó

Szolgáltatás: büfék, öltöző, WC, játszótér

Kavicsos partszakasz a Duna-soron. Vasútállomás elég messze van, kb. 1700 méter.

A foci-Eb alatt kivetítőn lehet nézni a meccseket a büfék mellett (székekkel, árnyékos helyen).

 

LUPA-TÓ, BUDAKALÁSZ


Lupa strand – olvasói fotó

Belépő: két strand van, egy prémium és egy másodosztályú, a belépőjegy árak ehhez mérten alakulnak, ráadásul tavalyhoz képest nagyon durván emeltek az árakon. A felnőtt napijegy a prémium strandon: 3900 Ft hétköznap, 4400 Ft hétvégén, gyerek napijegy (csak 12 éves korig!) hétköznap 2700 Ft, hétvégén 3100 Ft; az olcsóbb strandon: felnőtt napijegy hétköznap 1990 Ft, péntektől hétvégén 2200 forint, gyerek napijegy 1400 és 1550 Ft

Nyitvatartás: nyári szezonban, jó idő esetén reggel 9-től naplementéig

Szolgáltatások:

 • Sportolási lehetőségek (strandfoci, strandkézi, strandröplabda), street workout, flyboard, jetovator, sup, búvárkodás, wakeboard, vízi élménypark, sporteszközkölcsönzés – sportjeggyel lehet őket igénybe venni a prémium strandon.
 • Étkezés: számos étkezési lehetőség, büfék; a prémium strand vendéglátóhelyeit végignézheted a strand oldalán

Megközelítés: HÉV-vel Budakalász állomásig kell jönni, onnan kb. 20 perc sétálva. A Nyugatiból közvetlen busz jár ki (ára: 1000 felnőtteknek, 500 forint gyerekeknek egy út). Kisbusz is hívható, kizárólag megrendelésre.

Ha hibás adattal találkoztok, esetleg nektek is vannak további ötleteitek, írjátok meg az [email protected] e-mail címre!

 

JOKER STRAND, SOROKSÁR (az 51-es főút 16-os kilométerénél)


Horgásztó, de strandolni is lehet

Belépő:

 • Felnőtt jegy: 1500 Ft
 • Gyermek jegy (2-12 éves korig): 1000 Ft

Nyitvatartás: 06-20 óráig

Megközelítés: autóval

Szolgáltatások: büfé, öltöző, játszótér, ingyenes parkoló, nagy napozórész. Az öltözők, WC, zuhanyzók, parkoló díjtalanul használhatók. Olvasóink negatívumként említették, hogy nem lehet lángost kapni a büfében.

A strand 190 m hosszú homokos part, kisgyermekes családoknak is biztonságos, lassan mélyülő meder, a part szélén bóják jelzik az 1.20 m mélységet. A napozó részhez közel fák, így árnyék is van!

 

FUNDY-TÓ, GYÁL (M0 mellett)

 A vízisportok paradicsoma

Belépő: 2 órás jegy 500 Ft , 4 órás jegy 1.000 Ft, napijegy 1.500 Ft, 14 éves kor alatt ingyenes a belépés

„Van büfé, napágy, állatot lehet vinni, 2 tó van egymás mellett, az egyikbe fürödni, a másikban vízisportolni (jetski, kajak, flyboard, banán, fánk, SUP…) lehet (bár tény, hogy nem olcsón). A vendégek számára ingyenes a trambulin és a napozóágy használat. Mivel bányató, csak jól úszóknak ajánlott!” – írta olvasónk.
RUKKEL WATER PARK, DUNAVARSÁNY

Csúszdák is vannak

Belépő: a parkban a strandbelépőért a felnőtteknek 2.500 forintot, a diákoknak, nyugdíjasoknak 1.500-at, a gyerekeknek 2-6 éves korig 1.000 forintot kell fizetniük. Korlátlan csúszdás és Aquaglide-os belépőjegy: 6.000 Ft, amely hétfőnként csak 5000 Ft. A parkolásért 500 forintot kell fizetni.

Nyitvatartás:

 • Strand: H-V: 9.00 – 19.00-ig
 • Csúszdák, Aquaglide nyitvatartása: 10-18-ig
 • Kapuzárás 20:00 óra

Szolgáltatások: büfé, grillbár, étterem, söröző, játszótér, foci- és röplabdapálya, WC-öltöző

 

SZIGETCSÉPI SZABADSTRAND

 Hivatalosan is strandnak nyilvánították

Nyitvatartás:

 • Hétfő-péntek: 10:00-22:00
 • Szombat-vasárnap: 09:00-22:00

„Szuper hely, nincs belépő, van büfé, WC, játszótér, kajak-kenu kölcsönzés és kempingezni is lehet” – írta olvasónk. Röplabda-, és focipályát is kiépítettek, az ingyenesen használható strand mellett. A strand területén lévő 50 m-es partszakaszt lehet használni fürdőzésre. (Ez a homokos rész.) A parkolás ingyenes.

 

DÉLEGYHÁZI-TAVAK

 

 Kutya is vihető

Belépő: 65 éves kor felett, 6 éves kor alatt, valamint a kemping vendégeinek ingyenes, felnőtt belépő: 1000 Ft/nap (6-65 éves korig), felnőtt belépő 18 óra után: 500 Ft/nap, kutya: 500 Ft/nap

Nyitvatartás: H-V: 8.00 – 20.00-ig

A tavak legnagyobb strandja Budapesttől 27 kilométerre, a IV. tónál, a Nomád-parton található. A tiszta, igényesen karbantartott parttal szemben lakatlan szigetek várják a látogatókat.

Szolgáltatások:csónak, szörf, vízibicikli bérlés, büfék, éttermek
VADKACSA SZABADSTRAND, RÁCKEVE (Dömsödi út)

 Programok is vannak

Nyitvatartás:A strand a nyári időszakban bármikor látogatható.

A Csepel-sziget déli részén, Ráckevén, a Ráckevei-Duna partján a kiváló vízminőségű Vadkacsa szabadstrandon pihenhetünk, akár aktívan is, ugyanis egyre több programsorozat székhelye a strand. Szerveztek itt már strandvízilabda-kupát, kalóztúrát, és kajak-kenu bajnokságot is. Európa egyetlen, szabadtéri vízen működő és látogatható hajómalmát is megnézhetjük.

Szolgáltatások:büfé, mosdó, játszótér, röplabdapálya

 

KÉK-TÓ, DUNAHARASZTI

Homokos plázs és füves terület is van

Nyitvatartás:Hétfőtől szünnap, keddtől vasárnapig 9-19 óra között

Belépő: Felnőtt belépő 1.800 Ft, diák és nyugdíjas 900 Ft, gyerek (6-14 évesig) 500 Ft, 6 éven aluli gyereknek ingyenes, családi belépő 4.000 Ft

Szolgáltatások:kiváló minőségű víz, homokos plázs,  füves terület, sportpályák, büfé, WC, öltöző, SUP kölcsönzés

Ha hibás adattal találkoztok, esetleg nektek is vannak további ötleteitek, írjátok meg az [email protected] e-mail címre!

 

KORZÓ SZABADSTRAND, VELENCE

 Velence, Tópart utca 47.

Belépés:ingyenes, homokos szabadstrand, mellette szolgáltatóház

Szolgáltatások: Napozóágy bérelhető.

Megközelítés:370 férőhelyes ingyenes parkoló, de a vasútállomáshoz is közel van.

A homokos partszakaszokon több helyen is közvetlenül a sekély vízbe lehet sétálni, távolabb gondozott pázsit, kellemes sétányok várják a strandolókat.

A területen két modern játszótér épült, kínálatuk szerint két különböző korosztály szórakoztatására felkészülve. Új sportpályák kerültek kialakításra, melyek hivatalos versenyek lebonyolítására is megfelelőek. A Velencei-tavi hajózás kikötővel csatlakozik a területhez, melyet hangulatos sétányon és gyaloghídon lehet megközelíteni, a kikötőhöz színvonalas fogadóépület készült közönség- és vendéglátás szolgáltatásokkal.

 

VÍZI VÁR, VELENCE

 Velence, Enyedi utca 

Sekély, homokos partszakasz vízicsúszdával.

Belépő:Egész napos felnőttjegy: 900 Ft (van csak délutáni jegy is). Egész napos gyerek- vagy nyugdíjas jegy: 600 Ft. Családi jegyet is lehet venni.

Szolgáltatások:Napernyő, napozóágy, vízibicikli, SUP bérelhető. Hétköznap az óriás csúszda csak délután van nyitva.

Sportpályák:

 • strand röplabda – díjmentes
 • strand kézilabda – díjmentes
 • petangue
 • kosárlabda
 • foci

Víz mélysége: 0-200 cm, a gyermeköbölnél: 100 cm.

Megközelíthetőség:800parkolóhely van, a Velencei-tavi kerékpárút is mellette halad el, de a vasútállomástól messze van.

 

TÓ-PARTY, VELENCEFÜRDŐ

 Klasszikus strand (Gárdony, Ibolya u. 2.)

Belépő:A felnőtt napijegy 950 Ft, a hétvégén 1200 Ft.  A diék és nyugdíjas jegy hétköznap 800 Ft, hétvégén 1000 Ft, a gyerekjegy (4-10 éves kor között) 650 illetve 800 Ft. Délután 4 órától kedvezményes a belépés.

Szolgáltatások:Sportpályák, vízibicikli, SUP és kajak-kölcsönzés. Meg kemping, ha maradnál pár napig.

Megközelíthetőség:A gárdonyi és a velencefürdői vasútállomástól sincs messze.

Napozóágy bérelhető. Van ingyenes foci- és röplabda pálya, bérelhető SpliT-Pong asztal, vizibicikli, SUP és kajak is.

 

TÓBÍRÓ SZABADSTRAND VELENCE, ÓFALU

A Tóbíró szabadstrand Velence központi helyén nyújt kikapcsolódást füves-fás partjával az ide érkezőknek. A strand egyedi szolgáltatása a zárt gyerekpancsoló és a wakeboard pálya.

 

ÉSZAKI STRAND VELENCE, ÓFALU

A Velencei-tó partjának legnagyobb területű füves-fás strandja. Strandröplabda pályák, a homokos kézi- vagy focipálya, füves focipálya és foodtruckok
várják a strandolókat, de van vízisport-eszköz-kölcsönző is.

 

PLÁZS 44 SZABADSTRAND VELENCEFÜRDŐ

A Plázs 44 szabadstrand Velence egyik leghangulatosabb eldugott kis strandja a Cserje utcában.

 

NAPSUGÁR STRAND, AGÁRD

 Gyerekbarát strand

A kicsik zavartalan homokozásért a parton elhelyezett, ám a vízbe is benyúló árnyékolóink felelnek. A part melletti füves területeken pedig a hatalmas fák nyújtanak árnyékot a nagy játékban elfáradt pihenni vágyóknak.

Egy gyerekbarát strand elengedhetetlen része a lassan mélyülő homokos part, ahol a gyerekek biztonságban és vidáman pancsolhatnak. Amennyiben a gyerekek megunnák a vízben töltött időt, úgy minden gond nélkül meglátogathatják a gyerekbarát strand területén belül található játszóterek egyikét.

3 versenyméretű strandröplabda pálya, valamint foci, kosár és lábtenisz pálya is vár, sőt, labda és sportszer bérlés is lehetséges.

Belépők: 

 • felnőtt: 950 Ft hétköznap, 1.200 Ft hétvégén
 • diák, nyugdíjas: 800 Ft hétköznap, 1.000 Ft hétvégén
 • gyermek (3-14 éves): 650 Ft hétköznap, 800 Ft hétvégén

Emellett van családos jegy és délutáni kedvezmény is.

Ha hibás adattal találkoztok, esetleg nektek is vannak további ötleteitek, írjátok meg az [email protected] e-mail címre!

További természetes fürdőhelyek Pest megyében, ahol szabad a fürdőzés:

 • Horányi strand 2015 Szigetmonostor – Horány, Nagyduna sétány
 • Verőce Strand
 • Zebegény Strand 2627 Zebegény, 112/2 hrsz.
 • Tófürdő – 2230 Gyömrő, 23/3 hrsz.
 • Tóstrand – 2211 Vasad, Monori út 100.
 • Dömsödi Strandfürdő 2340 Dömsöd, Középső Dunapart 201 hrsz.

 

 

18.kerulet.ittlakunk.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here