A legfinomabb szilveszteri receptek – 1. rész

0

Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint a lencsefőzelékkel. Ti is minden január 1-jét lencsével indítotok? Mi sosem hagynánk ki! 🙂

ÚJÉVI LENCSEFŐZELÉK

ELKÉSZÍTÉS
  1. lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni.
  2. A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főzőlevet, és forró vízzel felöntve, a sóval és babérlevéllel puhára főzzük 15 perc alatt.
  3. Közben elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítjuk a lisztet, belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 1 dl hideg vízzel, és a tejföllel, majd csomómentesre keverjük, és berántjuk vele a kész lencsefőzeléket.

Még 5 percet forraljuk kevergetés mellett. Cukorral és ecettel ízesítjük.

HOZZÁVALÓK