Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint a lencsefőzelékkel. Ti is minden január 1-jét lencsével indítotok? Mi sosem hagynánk ki! 🙂
ÚJÉVI LENCSEFŐZELÉK
ELKÉSZÍTÉS
- A lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni.
- A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főzőlevet, és forró vízzel felöntve, a sóval és babérlevéllel puhára főzzük 15 perc alatt.
- Közben elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítjuk a lisztet, belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 1 dl hideg vízzel, és a tejföllel, majd csomómentesre keverjük, és berántjuk vele a kész lencsefőzeléket.
Még 5 percet forraljuk kevergetés mellett. Cukorral és ecettel ízesítjük.
HOZZÁVALÓK
- 50dkg lencse
- só
- 3db babérlevél
- olaj
- 5ek liszt
- 1fej vöröshagyma
- 3gerezd fokhagyma
- 1kvk pirospaprika
- 3dl tejföl
- 1ek cukor
- ecet