Kinder tojás házilag
Hozzávalók (6 db):
15 dkg tejcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
(mindkét esetben jó minőségű belga callebaut csokoládé, ez fontos)
1 zacskó robbanós cukorka (elhagyható)
Előkészítjük a polikarbonát formát. A tejcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk.
A fehér csokoládét épp csak megolvasztjuk és amikor már lehűlt, de még folyós, kenhető állagú, beleöntjük a robbanós cukrot. Összekeverjük és félig félig megtöltjük a formát.
Egy ecset segítségével egyenletesen elkenjük a fehér csokoládét és visszatesszük a formát a hűtőbe kb. 20 percre, amíg megdermed a csokoládé.
Kifordítjuk a tojásokat a formából. Akár össze is ragaszthatjuk, vagy sztaniolpapírba is csomagolhatjuk. Ha ragasztjuk, akkor fogpiszkálóval vékonyan kenjük be a tojás szélét olvasztott csokoládéval és illesszük össze a két tojást. Tehetünk bele gumicukrot vagy bármi apróságot. 🙂 És tegyük vissza a hűtőbe.