26.2 C
Budapest
kedd, október 3, 2023
HomeEgészségügyWHO: Az AstraZeneca-vakcinának még mindig több az előnye, mint a hátránya

WHO: Az AstraZeneca-vakcinának még mindig több az előnye, mint a hátránya

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vakcinabiztonságért felelős bizottsága szerint az AstraZeneca vakcinájának továbbra is több az előnye, mint a hátránya, így a szervezet még mindig javasolja az oltást a brit-svéd fejlesztésű oltóanyaggal – írja a Reuters.

A WHO közlése szerint a bizottság körültekintően megvizsgál minden rendelkezésre álló információt az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban, és amint lesz eredménye a vizsgálatuknak, nyilvánosságra is hozzák majd azt. Kate O’Brien, a szervezet immunizációért, vakcinákért és biológiai anyagokért felelős szárnyának igazgatója elmondta, hogy nem érdemes túlgondolni azokat a konkrét számokat, amelyek kiütköztek.

Szerinte ezek ugyanis egyértelműen biztonságos és hatásos vakcinák, amiket használnuk is kell. Ha valakinek felajánlják bármelyik vakcinát, az fogadja is el, mert ezel lehet garantálni, hogy a legyártott oltóanyagokat a lehető legjobban kihasználjuk.

Az utóbbi napokban számos országban leállították az oltást az AstraZeneca vakcinájával, miután felmerült annak a gyanúja, hogy fokozhatja a vérrögképződés kockázatát, a gyártó és a mérvadó egészségügyi szervezetek szerint viszont elenyésző az esélye annak, hogy van összefüggés a két dolog között.

 

(telex.hu)

Népszerű