26.2 C
Budapest
kedd, október 3, 2023
HomeSport18Hoppá! Visszavonul Berki Krisztián!

Hoppá! Visszavonul Berki Krisztián!

Harmincöt évesen visszavonul Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász – derült ki a magyar tornász szövetség (MATSZ) csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A lólengésben bajnok sportoló évek óta meglévő vállsérülésével indokolta a döntést. Berki ezután a szövetség sportigazgatója lesz

– mondta a MATSZ elnöke, Magyar Zoltán.

Az Újpesti TE sportolója 2004-ben tűnt fel a felnőtt nemzetközi mezőnyben, Rio de Janeiróban nyert világkupa-versenyt, míg a ljubljanai Európa-bajnokságon bronzérmes lett. A 2012-es londoni olimpián szerzett lólengésben aranyérmet.

„Sokat gondolkodtam tavaly, hogyan tovább, és már 2019-ben, a stuttgarti világbajnokságon is – azon a versenyen ott voltam, de csak szurkolóként segítettem a magyar válogatottat, hiszen a kiutazás előtt néhány nappal sérültem meg újra. Akkor még nem tudtam kimondani, hogy vége, most sem könnyű, de már ki kell mondanom”

– mondta a sajtótájékoztatón a tornász.

Berki legutóbb a 2017-es Európa-bajnokságon versenyzett, itt ezüstérmes lett. Ezt követően sérült meg a válla a háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornásznak, akit eddig ötször kellett megoperálni.

(szeretlekmagyarország.hu)

Népszerű