18.7 C
Budapest
kedd, szeptember 26, 2023
HomeEgészségügyVESZÉLY! Tovább fokozódott a hőség! III. fokú hőségriadót adtak ki!

VESZÉLY! Tovább fokozódott a hőség! III. fokú hőségriadót adtak ki!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az elkövetkezendő napokban az eddiginél is melegebb időjárás várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021.június 22-én (kedd) 00:00 órától június 24-én (csütörtök) 24:00 óráig harmadfokú hőségriadót ad ki.

Bővebb információ: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/eletbe-lep-a-legmagasabb-harmadfoku-hosegriado

Az elmúlt napokban a II. fokú hőségriasztás volt érvényben. Ezt emelték a legmagasabb III. fokra, melynek feltétele, hogy a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon keresztül meghaladja a 27 °C-ot.

A korábban leírt hasznos tanácsokat még inkább figyelembe kell venni!

https://www.bp18.hu/hirek/keruleti-hirek/item/21094-felhivas-ii-foku-hosegriasztasra

Jó tudni, hogy a kerületben a polgármesteri hivatalon és művelődési házakon kívül hol találhatók légkondicionált helyek.

Figyelemmel a járványügyi előírások betartására (pl: maszkhasználat) a bevásárló áruházakban, bevásárló központokban is megpihenhetünk, ha már úton vagyunk. A hőségtől hamarabb jelentkezik a rosszullét, ezért pl. szédülés érzésének kezdetekor menjünk a legközelebbi légkondicionált helyre, igyunk folyadékot (vizet és ne cukor vagy koffein tartalmú italokat).

A hűsölésre az alábbi helyszíneken történt meg a párakapuk kihelyezése:

  • Lőrinci Piac
  • Haladás Park
  • Kossuth tér
  • Hősök tere
  • Havanna lakótelepen: Csontváry iskola, Szervét Mihály tér, Havanna Piac
  • Béke tér
  • Lakatos úti lakótelepen, szökőkút

Kerületünk jelentős erdős területtel rendelkezik, ezért fontos tudnunk, hogy a forróságban érvényben van-e tűzgyújtási tilalom, melyet a NÉBIH honlapján kísérhetünk figyelemmel.

https://portal.nebih.gov.hu/tuzgyujtasi-tilalom

A tűzgyújtás nem csak a szándékos tűzgyújtással valósulhat meg. Egy eldobott csikk, egy üveg vagy üvegdarab is gyújtópont lehet, ha olyan közegben van, de a kertben tárolt vegyszerek is veszélyforrások lehetnek.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

bp18.hu

Népszerű