Végre! XXI. századi színvonalú rendelő Pestszentimrén

0

Nagy médiaérdeklődés mellett, ellenzéki és kormánypárti politikusok részvételével adták át ma a Pestszentimrei Gyermekorvosi Rendelőt. A nemzeti színű szalagot a díszvendégként jelenlévő Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő és Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere közösen vágták át.

Ünnepi beszédjeikben főként az összefogásra, az egészségügyi ellátás fontos szerepére és fejlesztésének szükségszerűségére helyezték a hangsúlyt.

– Nemcsak egy városközpontot kap Pestszentimre, hanem megkapja a gyermekgyógyászatnak egy olyan terét is, amire büszkén mondhatjuk, hogy XXI. századi. Minden normális társadalomban egy ilyen beruházás úgy történik, hogy valakik elkezdik, és esetleg mások befejezik, éppen ezért is örülök, és megtiszteltetésnek tartom, hogy Ughy Attila korábbi polgármester is eljött az átadóra, hiszen ők kezdték el ezt a beruházást – mondta Szaniszló Sándor.

Dobrev Klára felhívta az egybegyűltek figyelmét arra, hogy amikor beteg gyerekekről van szó, nem fontos, hogy a szülei jobboldaliak, baloldaliak, liberálisok vagy zöldek. Egy gyerek az gyerek. Éppen ezért nagyon fontosnak tartja, hogy egymással beszélgetve, néha kompromisszumot kötve tudják ezt az országot irányítani.

– Belépni ebbe a terembe olyan, mintha Ausztriában, Belgiumban vagy Hollandiában lennénk. Olyan, mintha nekünk is járna az az élet, mint az Európai Unió többi polgárának. Ha valamit szeretnénk, akkor az az, hogy ne csak egy-egy ilyen kis sziget legyen ebben az országban, hanem az ország összes rendelője így nézzen ki, mi ezen dolgozunk. Arról is beszélnünk kell, hogy nem elég az egészségügyben épületeket építeni és berendezéseket vásárolni, hanem szükségünk van megbecsült orvosokra, ápolókra, szakdolgozókra, olyanokra, akik nincsenek kizsigerelve – fejtette ki véleményét köszöntő beszédében az Európai Parlament alelnöke.

Az ünnepi beszédek sorát Kunhalmi Ágnes zárta, aki szerint a fővárosi és a XVIII. kerületi szavazók is jól döntöttek a 2019-es önkormányzati választásokon, ugyanis a főpolgármester és a kerületi polgármester együttműködésének köszönhetően Pestszentlőrinc-Pestszentimre 2 milliárd forintot kap egészségügyi fejlesztésekre az idei és a jövő évben, ami hatalmas összegnek számít.

A rendelő bruttó 580 millió forintos költségét egy 350 millió forintos egyedi állami támogatás, illetve Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának 230 millió forintos önrésze fedezi. A bruttó 1020 négyzetméter területű épület a Városrehabilitáció18 NZrt. menedzselésében épült, és a rendelő több ezer gyermeket lát el.

bp18.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here