10.5 C
Budapest
kedd, február 27, 2024
HomeMizu zöldekVéget ért a kerület fenntarthatósági programja

Véget ért a kerület fenntarthatósági programja

Véget ért a XVIII. kerület sikeres fenntarthatósági programja, a Klímabarát18. A gyakorlati és a klímatudatos szemléletformálásban elért eredmények mellett több díjjal is büszkélkedhet kerületünk a programnak köszönhetően.

A klímaprogram záróakkordjaként szeptember 6-án időkapszulát ástak el a Tomory Lajos Múzeum fenntarthatósági tanösvénye mellett. Heilauf Zsuzsanna, a múzeum vezetője és Petrovai László alpolgármester értékelték a Klímabarát18 elmúlt két és fél éve alatt elért sikereket, illetve a további klímavédelmi teendők fontosságára hívták fel az eseményen részt vevők a figyelmét.

– Sem időnk, sem másik Földünk nincs, a klímaváltozás globális probléma. Pár éve célul tűztük ki, hogy hatékonyan lépünk fel a klímaváltozás ellen, és számos sikert értünk el. Ha az Önkormányzatunk előtt választási lehetőség van, akkor mindig a klímabarát megoldást választjuk – mondta Petrovai László.

Az időkapszulába az elért eredmények mellett a programban részt vevő kerületi óvodások és iskolások klímavédelemmel kapcsolatos alkotásai kerültek be. Ezt a kapszulát tíz év múlva nyitják majd ki. A kapszulát Petrovai László, Komáromi Zoltán városigazgató és Kassai Dániel önkormányzati képviselő és környezetvédelmi tanácsnok közösen ásták el.

Egy rövid fogadást is szerveztek az esemény után az egybegyűlteknek és a sajtó képviselőinek, ahol kis ízelítőt kaphattunk a jövőből is. Egyszerhasználatos tányérok helyett ehető, korpából készült tányérból falatozhattak az érdeklődők.

(forrás:Bp18.hu)

Népszerű