21.2 C
Budapest
szerda, szeptember 27, 2023
HomeSport18Vecsési siker a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen

Vecsési siker a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen

Ezüstérmes lett a Vecsési Ökölvívó Szakosztály versenyzője, Szűcs Szabina a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen. Három magyar jutott a döntőbe, közülük a 63 kilogrammban szereplő Kovács Richárd nyerte meg döntőjét pénteken, míg Gálos Roland (57 kg) ezüstérmes lett.

A debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban a pénteki finálék első három párjában szólították ringbe a hazai versenyzőket és rögtön az első meccsen lépett kötelek közé a nyíregyházi Kovács Richárd.
A kisváltósúly regnáló magyar bajnoka az egy nappal korábban Fodor Milánt legyőző, georgiai Lasa Gurulival óriási csatát vívott a végső győzelemért. A három menet során kiegyenlített küzdelem folyt a szorítóban, a bírók pedig végül megosztott pontozással Kovács Richárdnak adták a mérkőzést.


A férfi 63 kiló fináléját a nők 57 kg-os döntője követte, melyben Szűcs Szabina az olasz Irma Testával találkozott. A összecsapáson az olasz öklöző egyhangú pontozással nyert.

A férfiak 57 kilogrammos döntőjében lépett ringbe a tokiói olimpia eddigi egyetlen magyar bokszolója, Gálos Roland, aki a tavaly márciusi londoni európai kvalifikációs tornán aratott, olimpiai szereplést érő nyolcaddöntős sikerét követően a mostani Bocskain lépett először versenyen ringbe. A fináléban megismétlődött a 2020-as Bocskai döntője, a bajaiak címvédője és – a már szintén tokiói indulónak számító – francia Samuel Kistohurry között.
A meccs nagy csatát hozott. A francia több ütést indított, de Gálos tűnt pontosabbnak szinte az egész mérkőzésen, igaz, voltak holtpontjai. A magyar válogatott erőssége általában jó érzékkel indított bele Kistohurry kombinációiba és sokat talált gyors jobb egyenesekkel és bal horgokkal, ám a sikerhez ezúttal ez kevés volt, mert 3:2-es megosztott pontozással a francia győzött és visszavágott az egy évvel korábbi vereségért – tette közzé az MTI.
A magyar csapat egy arany-, két ezüst- és hat bronzéremmel zárta a 65. Bocskai emlékversenyt.

 

 

 

(fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

(vecses.hu)

Népszerű