18.7 C
Budapest
kedd, szeptember 26, 2023
HomeEgészségügyHoppá! Újraindul az egynapos sebészet a 18. kerületben - Íme a feltételek

Hoppá! Újraindul az egynapos sebészet a 18. kerületben – Íme a feltételek

A kormányzati előírás szerint a beavatkozáshoz 72 óránál nem régebbi PCR teszt, illetve aznapi antigén gyorsteszt negatív eredménye szükséges.

A kerületiek gyors gyógyulását 1500 darab antigén gyorsteszt, egynapos sebészethez való ingyenes biztosításával segíti az Önkormányzat, ami a Zsebők Zoltán szakrendelőben vehető igénybe. – olvasható a bp18.hu-n.

 

A gyorstesztek igénybevételére a Zsebők Zoltán Szakrendelőben van lehetőség.

Oltakozni is a Zsebők Zoltán Szakrendelőben lehet majd

Hétköznap két állandó, a hétvégi napokon pedig öt oltóhellyel, a szakrendelő orvosaival és egészségügyi dolgozóival várják a kerületieket, amint megérkeznek a vakcinák.

Szaniszló Sándor szerint a XVIII. kerületiek túlnyomó többsége olyan oltást fogadna el, amely minden kétséget kizárólag biztonságos. A biztonságos oltás garanciája a 27 országot képviselő Unió gyógyszer ügynökségének engedélye.

A polgármester levélben kérte Kásler Miklóstól, az illetékes minisztertől, hogy a 18. kerületbe kizárólag ilyen vakcinát szállítsanak.

Bízom benne, hogy a kormány állja a szavát és lesz lehetőség az oltóanyagok közötti egyéni választásra, illetve abban is, hogy az oltást végző orvosok és munkavállalók megfelelő fizetséget kapnak a nehéz feladatért – írta Szaniszló Sándor.

 

 

mizu18.hu

 

Népszerű