Újabb emeletes vonatot állítottak forgalomba a ceglédi vasútvonalon

0

Mától újabb emeletes vonat állt forgalomba a ceglédi (100a) vasútvonalon.

A MÁV-START új szerelvényeinek folyamatos forgalomba állásával egyre több járaton találkozhatnak az utasok a KISS emeletes motorvonatokkal. November 24-től két újabb jármű is szállítja az utasokat hétköznaponta, ennek köszönhetően a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon két, a ceglédi vasútvonalon már hat KISS motorvonat jár.

A ceglédi vonalon a Szolnokról 5:40-kor, Ceglédről 15:48-kor, Budapest Nyugati pályaudvarról 14:03-kor és 17:33-kor, valamint a Ceglédről Szolnokra 18:54-kor induló vonatokon utazhattok KISS motorvonatokkal.

Az új vonatok népszerűek az utazóközönség körében. Nagy kapacitásúak, a légkondicionált utastérben a két szinten összesen 600 ülőhely és négy mosdó – ebből az egyik akadálymentesített – van. A kocsikban kamera- és utastájékoztató, valamint ülőhelyfoglaltságot mutató rendszer, WIFI, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók is megtalálhatóak. A multifunkciós terekben pedig 4 kerekes szék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi is szállítható.

Jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike, összesen 40 KISS állhat forgalomba. Az emeletes motorvonatok elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd – írja közleményében a MÁV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here