Új időpontban a Bagdy Emőke előadás a Rózsában

0

Bagdy Emőke Magyarországon a mentálhigiéné „anyja” érkezik a Rózsa Művelődési Házba előadást tartani. A program címe: Kiutak a válságból – a megküzdés lehetőségei. Bagdy Emőke a mentálhigiénés szemlélettel igyekszik komplexitásában látni az embert, és tudományos, transzpichológiai, valamint egyéb módszerekkel segíteni a jól-létüket. A Rózsa Művelődési Ház az alábbiakat posztolta az előadás új időpontjának apropóján.

 

„Tisztelt Közönségünk!

Előzetesen meghírdetett időpont helyett, október 12-én kedden kerül megrendezésre Prof. dr. Bagdy Emőke előadása!

Prof. dr. Bagdy Emőke

Kiutak a válságból – a megküzdés lehetőségei

Mit tehetünk, amikor látszólag nem tehetünk semmit? Ha kívül bezárult a lehetőségek köre, fordulj befelé és önmagadon kezdd el a változtatást, hogy  azután  a külső valóságban is használd és másoknak is átadhasd tudásodat, üzeni a pszichológia tudománya. Jelszó: túlélni, talpon maradni, újra kezdeni.

Ezt a logikát követi az előadásom. Tennivalók sora:

1/  Krízisben ne maradj magadra

2/ az aktivitásba lendülés feszültség csökkentő. Ezért keress bizalmi személyt /társat, barátot/, szövetkezzetek, lépjetek akcióba.

3/ csökkentsd a distresszt / a mozgásos aktivitás minden módjával, progresszív relaxáció, nordic walking, futás, séta,kerékpározás, stb/,

4/ tanulj meditálni és relaxálni, imaginálni /az érzelmi agyi önsegítő müveletekkel dolgozni/;

5/ Alkalmazz vitalitás generátorokat, növeld az eustresszeket /optimizmus, derű, humor, előretekintő tervezés, altruizmus, másokon segítés,

6/ keresd meg saját életed értelmét és célját /kiért élsz, miért élsz/ és erősitsd fel a fontos szeretet-kapcsolataidat.

7/ Erősitsd lelki gerincedet /hitet/és edzd lelki izomzatodat /reménykedés/.

8/ Tervezd és készítsd elő azt a jövőt, amit már ma elkezdhetsz építeni.

Aki egységnyit csökkenti a distresszt, szorongást, agressziót, pánikot, de megháromszorozza az eustresszeket /vitalitás generátorokat/, az számíthat a főnix effektusra. A megújulás biztos bázisa a hit és remény, vivőereje a szeretet.

Üzenet: „Mert egyszer béke lesz! De tarts ki addig lélek, védekezz!” /Radnóti/

Belépő: 2.000 Ft”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here