15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeSport18Teqball - A Magyarországon kitalált sport az egész világon népszerű

Teqball – A Magyarországon kitalált sport az egész világon népszerű

A V4-ek ma már az Európai Unión belül a legerősebb, leghatékonyabb szövetséget alkotják és a kapcsolatok szorosabbra fűzésének fontos részét képezi a sportdiplomácia – erről beszélt a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton Telkiben a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák részvétellel megrendezett nemzetközi teqball tornán.

Menczer Tamás kifejtette: az alig néhány éve magyar innovációként kifejlesztett új sportág, a focit és a pingpongot ötvöző teqball máris népszerűvé vált az egész világon, sztárfocisták sora vált lelkes hívévé. A külügyi tárca most azon dolgozik, hogy olimpiai sportág rangra emelkedjen ez a magyar kreativitást dicsérő tevékenység. A speciális teqball asztalok is hazai gyártásúak, a biatorbágyi üzemből szállítják szerte a világba – tette hozzá.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatok ápolásában a magyar partnerek igen aktívak, eddig például a teqballon kívül a V4-ek országai kerékpáros és futóversenyeket rendeztek, hamarosan pedig sakkban mérik össze tudásukat. A tornát a magyar Katz Balázs Velkey Balázs kettős nyerte.

Népszerű