Találtunk egy tök jó nyelvtanulós app-ot!

0
Forradalmi újítás jelent meg a nyelvtanulást segítő alkalmazások piacán: a Skeebdo filmekkel és sorozatokkal segíti az angol szókincsünk fejlesztését. Az iOS-en és Androidon egyaránt elérhető alkalmazás – mely nem mellesleg a Design Terminal 2020-as őszi mentorprogramjában elnyerte a „Legtöbbet fejlődő startup” díját – jelenleg több mint 200 ezer film és sorozat 40 ezer különféle kifejezését tanulhatjuk meg. Faragó Bálint és Faragó Ákost kérdeztük az applikációval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, a jövőbeli terveikről, és a legnagyobb kihívásokról.
Tanulj angolul film és sorozatnézés közben: a Skeebdo alkalmazás segít
Skeebdo idén január végén indult és azt hiszem, megtaláltátok a piaci rést, hiszen a filmekhez és a sorozatokhoz mindenki könnyedén tud kapcsolódni, előszeretettel fogyasztják azokat. Mi az alkalmazás története?

 A Skeebdo alapítói

A Skeebdo alapítói
Faragó Ákos: A Skeebdo mögötti eredeti ötlet, miszerint tanuljunk filmekből, sorozatokból jó ideje megfogalmazódott bennem, de az applikációval kapcsolatos érdemleges munkának 2020 nyarán estünk neki. Testvéremmel, Bálinttal nagyon sokat néztünk filmeket gyerekkorunktól kezdve, szülői hatásra mindent angolul. Meglehetősen sok idegen szó merült fel bennük, ezeket kiszótároztam, és amikor villamoson utaztam haza, vagy az iskolába, akkor tanulgattam őket. Egy idő után fárasztóvá vált a szótárazás és a jegyzetelés – világossá vált, hogy olyan megoldásra van szükség, ami teljesen automatizálja a folyamatot. Az egész valahogy innen indult…
Kikből áll a csapat és miként osztjátok fel a feladatokat egymás között?
Faragó Bálint: Ákos felel a termékért és a dizájnért, én a marketingért, a Svájcban élő Rácz Dániel társalapító kollégánk pedig az üzletfejlesztésért. Vele a Corvinus gazdaságinformatikus képzésén ismerkedtem meg, mindketten üzleti informatika szakirányon végeztünk. Ez a trió a kemény mag, de a teljes csapatot nyolcan alkotjuk, négy különböző országban élünk és dolgozunk. Van egy Kínában élő brit marketingesünk, Törökországban egy női kollégánk támogatja jogi oldalról a Skeebdo-t és van egy olasz jelöltünk is, aki két hónapra csatlakozna hozzánk.
Milyen jelentéstartalom húzódik meg a Skeebdo mögött?
Faragó Ákos: A Skeedbo célja szkippelni a magolást, és hatékonyan csinálni a szótanulást (skip + do).
Mi különbözteti meg a Skeebdo-t a többi nyelvtanulást segítő alkalmazástól?
Faragó Ákos: Elsősorban az, hogy gyakorlatilag a világ bármelyik filmjéből, sorozatából lehet tanulni angolul, interaktív módon, a kellemeset a hasznossal ötvözve. Ez konkrétan egyik versenytársunknál sem lehetséges. Fontos hangsúlyozni, hogy a Skeebdo nem tanít nyelvtant, és nem arra alkalmas, hogy valakit a nulláról hozzon fel például középfokú szintre. Inkább a már meglévő angoltudást lehet vele bővíteni.

(Glamour.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here