15.4 C
Budapest
vasárnap, szeptember 24, 2023
HomeKatasztrófa 18Tájékoztatás ELMŰ-ÉMÁSZ gallyazási munkálatokról

Tájékoztatás ELMŰ-ÉMÁSZ gallyazási munkálatokról

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre területén az elektromos közszolgáltatást végző ELMŰ-ÉMÁSZ Zrt. megbízásából a Kelet-Pest-megyei Kft. 2021. február 24. és 2021. március 24. közötti időtartamban a villamos hálózatok kertészeti, erdészeti jellegű karbantartási munkálatait végzi, kizárólag a villamos hálózatokra előírt védőtávolságok kialakítására vonatkozóan.

A munkálatok a megadott időszakban az alábbi, XVIII. kerületi utcákat érintik:

Ködmön utca, Üllői út, Rába utca, Sió utca, Jeges utca, Kaszás utca, Semmelweis utca, Benczúr utca, Marczali tér.

Elektromos vezeték veszélyeztetése miatti gallyazásnak nevezzük a szabadvezeték-hálózatok mentén lévő fák és bokrok ágainak, gallyainak eltávolítását, mely a hálózat biztonságos üzemeltetése érdekében elkerülhetetlen feladat, mivel a vezetéket megközelítő hajtások balesetet (áramütést), illetve hosszabb-rövidebb szolgáltatás-kiesést okozhatnak.
A biztonsági övezet környezetében levő fák, bokrok ágait el kell távolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határát elérik.

Amennyiben tehát a növényzet a vezetékeket veszélyezteti, a hálózat működtetőjének törvényben előírt kötelezettsége (2007. évi LXXXVI. törvény) a veszélyt saját költségén elhárítani, azaz a gallyazást elvégezni. Ezen munkálatok elvégzését az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles eltűrni.

Kérjük az érintett lakosság megértését, és türelmét a munkálatok elvégzéséig.

bp18.hu

 

Népszerű