15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeKözbiztonságSosem volt jogosítványa az ámokfutónak, akit a Nagykőrösi úton üldöztek a rendőrök

Sosem volt jogosítványa az ámokfutónak, akit a Nagykőrösi úton üldöztek a rendőrök

Soha nem volt jogosítványa annak a 23 éves férfinak, akit kilométereken át üldöztek a rendőrök a Nagykőrösi úton, majd kis utcákba letérve menekülés közben oszlopnak csapódott Pestszentimrén január 4-én.

A bíróság most letartóztatta a fiatal sofőrt, de nem ezért, hanem egy másik ügye miatt. Néhány hete ugyanis szintén balesetezett a fővárosban, majd elhajtott – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

A férfi 3 héttel ezelőtt a XVI. kerületben is balesetet okozott. Nem adta meg az elsőbbséget egy másik autósnak, ezért összeütköztek, majd kocsijával fának hajtott. A gyanúsított és utasai kiszálltak az autóból és pár perc múlva ismerősei kocsijával elhajtottak. A balesetben senki nem sérült meg, a cserbenhagyás azonban bűncselekmény, ráadásul a fiatal sofőr nem is vezethetett volna. A férfi büntetett előéletű, a cserbenhagyást felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el. Vezetői engedélye soha nem volt, ennek ellenére rendszeresen vezet, és a közlekedési szabályokat sorozatosan megsérti. Az ügyészség mindezért a letartóztatását indítványozta, amit a bíróság elrendelt – nyilatkozta a Híradónak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Így egy hónapig biztosan rács mögött marad, a cserbenhagyás miatt akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

 

Népszerű