26.2 C
Budapest
kedd, október 3, 2023
HomeEgészségügyRemek hír! Jön a pénz! Korrigált a főváros: mégiscsak jut pénz Pesterzsébetnek...

Remek hír! Jön a pénz! Korrigált a főváros: mégiscsak jut pénz Pesterzsébetnek az Egészséges Budapest Programból

Nagy felzúdulást váltott ki az a múlt heti fővárosi döntés, ami szerint idén (sem) jutott volna forrás Pesterzsébetnek abból a 10 milliárd forintból, amit a kerületek kaptak egészségügyi fejlesztésekre. A fővárosi önkormányzat most felülbírálta korábi döntését.

„A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa kiegészítette az egészségügyi pluszforrások 2021. évi elosztásáról szóló múlt heti döntését. A főváros és a kormány is elfogadta, hogy a XX. kerület már idén 250 millió forint támogatásban részesüljön, így elkezdődhet a kerületi háziorvosi rendelők felújítása, korszerűsítése. Minden budapesti számít, a pesterzsébetiek sem maradhatnak ki a fejlesztésekből!” – írta mai posztjában Havasi Gábor, a Fővárosi Közgyűlés egészségügyért felelős tagja.

 

Mint ismeretes, öt évig Budapest az egészségügy fejlesztése érdekében évi 10 milliárd, összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül a kormány és a fővárosi önkormányzat között korábban létrejött megállapodás értelmében. A kormány cserébe megépítheti Dél-Pesten az atlétikai stadiont.

 

20.kerulet.ittlakunk.hu

Népszerű