Home Sport18 Rasovszky negyedik lett a nyíltvízi úszók budapesti Európa-bajnokságán

Rasovszky negyedik lett a nyíltvízi úszók budapesti Európa-bajnokságán

0
Rasovszky negyedik lett a nyíltvízi úszók budapesti Európa-bajnokságán
A negyedik helyen ért célba a címvédő Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók budapesti Európa-bajnokságának 5 kilométeres versenyében.
A Lupa-tavon rendezett futam előtt a magyar klasszis úgy vélekedett, az itteni eredményekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a magyar fővárosban tizenhét fokos vízben kell úszni, ezzel szemben a tokiói olimpián (ha megrendezik) a levegő és a víz hőmérséklete is sokkal magasabb lesz.  Rasovszky jól kezdte a három körös versenyt, az első kettő után még vezetett, azonban a záró etapban hárman is megelőzték.
„Valakinek muszáj volt elöl menni, senki sem akarta ezt vállalni, ezért végül én kerültem az élre – mondta Rasovszky az M4 Sportnak. – Az utolsó körben rosszul helyezkedtem, ezért kerültem hátrébb. Szerettem volna érmet nyerni, de nem vagyok csalódott, hibáztam, ezért nem végeztem előrébb. Csütörtökön a tíz kilométeres olimpiai távon szeretnék javítani.”A győzelmet az 1500 méteres gyorsúszás világcsúcstartója, olimpiai-, világ-, és Európa-bajnoka, az olasz Gregorio Paltrinieri szerezte meg. A magyarok közül a tizenhét éves Betlehem Dávid a tizenkettedik, Székelyi Dániel a tizenhetedik helyen ért célba a huszonöt induló közül. A nőknél ugyanezen a távon a címvédő holland Sharon van Rouwendaal zárt az élen. Szimcsák Mira a tizennegyedik, Vas Luca a tizenötödik helyet szerezte meg.(Népszava.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here