Perselytől tangáig, furgontól fityuláig mindent elvitt egy harmincéves férfi, amit eklektikus tulajdonlási ingerenciája megkívánt – Videó

0
Perselytől tangáig, furgontól fityuláig mindent elvitt egy harmincéves férfi, amit eklektikus tulajdonlási ingerenciája megkívánt. A notórius gyűjtögető Kőbányán vitte véghez vagyonellenes ámokfutását, három nap leforgása alatt enyveskezű számumként tarolva végig a X. kerület központját. Rekonstruálva a hozzá kötődő lopássorozatot, időrendbe szedve a következőképpen mutatott hetvenkét órás zsákmánytúrája:
Szeptember 14-én a Kőbányai út és a Kismartoni út kereszteződében, egy irodaház parkolójában figyelt fel egy gazdátlan Peugeot kisteherautóra, amihez közelebb somfordálva megállapította, hogy annak ajtaja nyitva, sőt: indítókulcsa is a gyújtáskapcsolóban van. Fenti együttállás arra ösztönözte, hogy a volán mögé üljön, és elhajtson az autóval, azzal talán két kilómétert megtéve a Diósgyőri utcáig jutott, ahol hirtelenjében fellépő műszaki probléma akadályozta meg a továbbhaladásban. A férfi gyalogszerrel távozott, majd másnap délután a Szent László téri templomnál bukkant fel, oda besétált, de nem ám az előző napi jogosulatlan autóhasználat miatt bűnbánattól sajgó lelkére feloldozást lelni. Nem. Isten szeme mindent lát, de azért az sem rossz, ha a technika is besegít: a templom biztonsági kamerái rögzítették, amint a férfi az adománygyűjtő perselyt feltöri, és a hívők által összeadott pénzt elviszi. Ez sem volt elég. 16-án délután újból megjelent, ismét megejtette az inverz perselyezést, megintcsak rongálással megdézsmálva a kőbányai katolikusok adományait.
A megismételt templomi lopás alig néhány órára csillapította bűnös szerzési hajlandóságát: következő lépésként – az egyházi kitekintést követően merész tematikai hajtűkanyarral – illetéktelen bugyi -, és szexjelmez-vételezést eszközölt a Kőrösi Csoma sétány egyik üzletében. A boltba az alakot betörve jutott be, onnan ellopott legkevesebb 23 darab különféle méretű, színű, anyagú és fazonú női bugyit, nehány necc-combfixet és harisnyanadrágot, felnőttes huncutkodáshoz használatos nővérke – és diáklány-szettet, három női táskát, két nadrágot és egy mackóalsót.
A rendőrök időközben a templom kamerafelvételei alapján azonosították H. Istvánt, majd őt gyakori előfordulási helyén felismerték és elfogták. A X. kerületi Rendőrkapitányságra előállított férfi beismerő vallomást tett, a templomi lopások mellett az autóelvitelről is beszámolt, sőt, azt is megmutatta a zsaruknak, hogy jobb mutatóujját tangalopás közben megsebezte a betört kirakatüveg. Szálláshelyén ez utolsó cselekménye során szerzett női textilneműket megtalálták, és lefoglalták a rendőrök, így az okozott károk egy része megtérült, vele szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
Videó:

 

 

– olvasható mindez a BRFK Facebook oldalán.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here